mihaiu_0

Deci Liviu Mihaiu a fost numit Guvernator al Deltei Dunării pe baza unei şpăgi de 2 milioane de euro, bani care au plecat de la S.O.Vântu şi au ajuns la Bogdan Olteanu şi Tăriceanu.

Sunt convins că omul ştia de această numire, ştia cum se va proceda (trafic de influenţă, mită), ştia şi că va fi nevoie să facă nişte chestii nasoale, însă a acceptat să fie pionul mogulului cu gândul că va face şi nişte lucruri bune care vor suplini celelalte probleme. Plus minciuna aia eternă pe care şi-o zic oamenii ajunşi în poziţii mizerabile: „dacă n-o fac eu, oricum se va găsi cineva să o facă”.

Cazul e închis discuţiilor din punctul meu de vedere, lucrurile vor fi analizate acum de DNA şi se vor trage concluziile.

Însă cred că Liviu Mihaiu ar merita o cotonogeală pentru altceva. Omul era văzut ca unul dintre activiştii de vază ai ţării, iar povestea asta e o lovitură mare dată societăţii civile româneşti. Amintiţi-vă că Mihaiu a fost printre primele nume anunţate la consultările de la Cotroceni după #Colectiv şi căderea guvernului Ponta. Oamenii cu ceva experienţă au ridicat o sprânceană la vremea respectivă, dar poporul s-a bucurat că e şi lume cunoscută de la televizor, s-a simţit reprezentat.

Povestea scoasă la iveală zilele trecute aduce o vulnerabilitate mare noţiunii de „societate civilă”, în care există şi oameni infiltraţi de moguli (Q.E.D.), poate şi de servicii, de politicieni etc. Sigur, toată lumea bănuia, nimeni nu demonstrase. Până la Mihaiu. Compromisul pe care l-a făcut el zdruncină încrederea populaţiei în societatea civilă, fix într-o perioadă în care aceasta are nevoie de cât mai multă susţinere.

Oricine va putea spune acum „Mai lasă-mă şi cu societatea civilă, că sunt mânjiţi şi ăştia, n-ai văzut ce-a făcut Mihaiu?”

BONUS: ia uitaţi cum îşi justifica Mihaiu prezenţa la Cotroceni în noiembrie:

„5. N-as vrea ca azi la Cotroceni să fie numai uniformele societăţii „civile” de casă a sistemului, cei care au militat pentru introducerea legilor Big Brother.”

Ironic.

Am preluat fotografia de aici, inclusiv cu numele original „mihaiu_0.jpg”. Mi s-a părut prea bun ca să fie schimbat 🙂

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu