christmas-tree-tree-lights-cactus-76081

Săptămâna trecută Digi24 a avut o discuţie de 10 minute despre vloggeri, la Jurnalul de Seară. Au pornit de la haosul creat la un mall din Iaşi de întâlnirea dintre vloggerul Ilie şi fanii lui minori, au dat-o în bălării cu afirmaţii ironice şi zâmbete ştrengare.

Dacă aveţi mai mult de 15 ani şi nu urmăriţi vloguri, probabil că ştiţi cum a apărut acea intervenţie. Cuiva i s-a părut un subiect facil, au încercat să documenteze, să înţeleagă de ce ar strânge un puştan 350 de oameni într-un mall, n-au înţeles, aşa că au decis să facă mişto de asta.

Din păcate, reacţia vloggerilor a fost una care ne-a amintit că n-are niciunul mai mult de 15 ani, exceptându-l pe Mikey Haş, care doar se comportă ca şi cum ar avea vârsta asta. Mulţi dintre vloggerii de top au publicat clipuri cu titlul „Televiziunea atacă vloggerii”. Pentru că aşa arată un atac al televiziunii dacă stai cu nasul pe internet toată ziua.

Nu, staţi liniştiţi, când o să vă atace televiziunile o să ştiţi asta pentru că vor fi non-stop reporteri la voi la uşă, o să aflaţi de la TV ce şpăgi au luat rudele voastre de gradul trei şi ce vecini sunt dispuşi să povestească chestii nasoale despre voi. Până atunci s-a făcut un mişto cam gros şi atât.

Cea mai „documentată” reacţie dintre toate a fost fix cea a lui Mikey Haş, singurul care n-ar fi trebuit să se agite ca un puştan de liceu, dar cumva a reuşit să facă asta la cei 30 de ani ai lui.

Să compari audienţa Digi24 cu un video de 10 minute creat pentru puşti e ori dovadă de ignoranţă, ori manipulare. Şi mi-e foarte greu să cred că Mikey, care a lucrat în televiziune, nu ştie ce-i ăla segment comercial, public urban etc. Dar e mai uşor s-o dai din poignet cu vloggerii la care se uită 1 milion de oameni. Pentru că, nu-i aşa, views = oameni.

Şi vinovat de chestia asta e Petcu, că el a început treaba asta cu comparaţiie între traficul lui şi audienţa televiziunilor. Doar că una e să publici un interviu cu viitorul preşedinte al ţării la care să se uite 1 milion de oameni şi alta e să lingi un cactus cu aceeaşi audienţă.

Cât despre întâlniri cu fanii, ultimul episod cu mall-uri umplute de care îmi amintesc e prin 2000, când a venit formaţia L.A. la matinalul lui Horia Brenciu. Tot copiii erau şi atunci majoritari. Copii care s-au făcut mari şi au ajuns nişte manelişti.

Dar în rest da, o forţă, o comunitate, batem TV-ul la fund!

1 comentariu. Leave new

  • Primul articol pe tema asta care rezonează exact cu părerea mea.
    Când am explicat cretineilor că e una să faci o emisiune pentru un public matur și alta să te scobești la nas, au zis că sunt eu hater și subiectiv vis a vi de Digi 24.

    Apoi, ei adună 1 milion în x luni/ani, emisiunea aia adună public atunci, în 30 de minute. Am sărit peste restul de argumente, de ce nu ar trebui ratingul comparat, ai explicat tu deja!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu