in All Sports

Asia cucereşte Premier League

carabao_cup

În ultimii ani echipele din Anglia au început să fie vândute unor afacerişti asiatici şi interesul a crescut în ţări precum China şi Thailanda.

Everton e deţinută de un iranian, Leicester (campioana en-titre) e deţinută de o familie tailandeză, Manchester City e deţinută de un şeic de prin E.A.U. şi de guvernul Chinei (!), West Brom de un chinez, Aston Villa de un chinez etc. Găsiţi lista aici dacă vă pasionează subiectul.

Marile echipe fac în fiecare an turnee de promovare prin Asia, şi iată că acum apar şi primele dealuri de endorsement. Poate că v-a scăpat această ştire din cauza alegerilor americane, însă cred că e momentul să ne îndreptăm puţin atenţia spre lucrurile cu adevărat serioase. Mai exact, Cupa Ligii Angliei se va numi începând cu anul viitor Carabao Cup.

Ceea ce s-a numit în trecut Carling Cup, Capital One Cup sau chiar Coca-Cola Cup, va lua numele unei băuturi energizante din Thailanda. Deci produsul nu e pe piaţa din Europa, dar tailandezii sunt dispuşi să plătească 18 milioane de lire pentru a da numele cupei respective (plus multe alte opţiuni de sponsorship), totul pe o perioadă de 3 ani. Aşa că o să auziţi tot mai des de brandul ăsta.

Şi nu vă faceţi iluzii că oamenii au idei de expansiune în Europa, pur şi simplu atât de important a devenit fenomenul fotbalistic în Asia. În ţări precum India, China sau Thailanda sunt oameni mulţi, ratingurile sunt mari, rezultă o grămadă de potenţiali clienţi. 

În timp ce Europa şi SUA sunt preocupate de ameninţarea rusă şi de terorism, chinezii, thailandezii şi indienii îşi văd de treabă şi acaparează tot mai multe pieţe. 

Nu vă miraţi dacă în câţiva ani orele de desfăşurare a partidelor se vor modifica astfel încât să fie mai accesibile pentru publicul asiatic. Până la urmă ei plătesc tot spectacolul. 

PS: fără aproape nicio legătură, Eurosport are un concurs pentru comentatori şi oferă ca premiu bilete la derby-ul oraşului Manchester. Eu îl aştept pe cel cu bilete la derby-ul oraşului Liverpool 😛

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu