www.danatudoran.com ~ Dana Tudoran | Photographer

Ştiam de aproape un an că unul dintre cei mai buni prieteni ai mei o să se căsătorească. Nu eram sigur dacă o să fiu cavaler de onoare sau nu (ne-ai ţinut în suspans, monstrule!), dar oricum era clar că-mi trebuie un costum mai special. Însă am amânat căutarea până în ultima clipă. Am analizat oferta de pe siteurile brandurilor mai cunoscute (Bigotti, Massimo Dutti) şi am mai tras de timp până am intrat în ultima lună. A urmat panica, evident. Aşa că am pus mâna pe telefon şi am apelat la un om care ştiam că se pricepe la aşa ceva. 

Sincer să fiu mi-a fost şi silă să merg prin magazine pentru că am o lungă istorie a dezamăgirilor vestimentare. Când ai aproape 1.90 şi 55 65 78 de kilograme, e destul de greu să găseşti ceva care să arate ca un tricou cu mâneci până la coate. 

Deci îmi trebuia un costum mişto într-un timp scurt şi cu ceva consultanţă la pachet, că nu-mi era foarte clar ce culoare să fie, cum să aleg materialul, câţi nasturi etc. Pe Alex Moise îl ştiu de vreo 7-8 ani, de pe vremea când doar visa să aibă o afacere în domeniul vestimentar. Aşa s-a născut Mosetti

Fiind timpul destul de scurt, nu prea am avut timp să mă gândesc la fiecare opţiune, aşa că am mers pe mâna lui Alex. Cum să fie cusăturile, care e să fie stilul, cât de mult să strângă pantalonii. Eu am ales doar culoarea, căptuşeala şi iniţialele de pe interiorul sacoului. Mi-aş fi scris LFC şi pe manşetele de la cămaşă (nu mă judecaţi, că nici voi nu sunteţi perfecţi), dar Alex nici n-a vrut să audă. Cică mai întâi ar trebui să-mi schimb numele în Liviu Florin Ciucă (poate ajungem şi acolo).

A ieşit cam ce vedeţi în poze, în aproximativ 4 săptămâni, cu o probă şi o singură modificare la pantaloni. Iar rezultatul m-a convins că n-are sens să dau banii pe chestii scumpe de brand, care oricum nu vin “turnate” pe tine. Un costum “Made to measure” bate în orice moment alte variante, oricât de bine croite ar fi.

Dacă până acum detestam să mă îmbrac în costum, cu ăsta parcă e altă treabă. Ori m-am făcut eu băiat mare, ori e datorită faptului că îmi vine bine, domne. Ce să ne mai ascundem? 😀

Un astfel de costum sare de 2000 de lei şi poate ajunge la 3000 de lei, dar ideea e că nu-ţi comanzi unul în fiecare zi. 

Şi dacă găseşti şi cei mai mişto pantofi din Bucureşti, n-are cum să nu fie o ţinută mişto. Eu i-am luat pe ăştia de la Musette după ce i-am ochit pe site şi am alergat după ei prin tot oraşul.

mosetti