in Casual stuff

În urmă cu o lună şi ceva mi-am luat un joystick Logitech aproape din necesitate. FIFA 17 nu prea mai poate fi jucat la tastatură, cu greu poţi să câştigi fără să ştii 2-3 tipuri de dribbling. 

M-am înarmat cu multă răbdare, ştiam de la alţi jucători cu ştate vechi pe tastatură că e destul de dureroasă trecerea. Cineva mi-a povestit că a avut nevoie de 2 luni ca să se obişnuiască complet cu joystickul. Aşa că într-o primă fază m-am jucat The Journey, noul mod „carieră” din FIFA 17 care îţi permite şi o grămadă de antrenamente. În paralel jucam şi câte un Kick-off clasic, însă pierdeam destul de rău chiar şi pe Beginner.

După vreo 2 săptămâni de jucat cu computerul mă simţeam în continuare nefamiliarizat cu tastele, însă am vrut să joc un meci online de probă. Am luat bătaie, dar per total a mers destul de bine, aşa că am continuat cu încă unul, şi încă unul. A urmat prima promovare (picasem în Liga a 8-a la Seasons), apoi alta. După alte 3 săptămâni pot să spun că sunt foarte aproape de nivelul la care eram cu tastatura, însă deja mi se extinde aria de mişcări. Cred că ăsta e cel mai bun sistem: familiarizarea în single player, apoi trecerea cât mai rapidă la multi-player. Miza e extrem de importantă, altfel joci în gol. 

Urmează să intru în partea de tutoriale video ale lui Ovidiu Pătraşcu. Până la primăvară poate trec pe consolă, acum nu mai am nicio barieră. Am jucat cu un prieten pe PS4 şi m-am obişnuit cu controllerul în 2 minute.

Dacă sunteţi încă blocaţi pe tastatură, vă recomand să începeţi tot cu un controller ieftin şi să vedeţi dacă vă puteţi obişnui. O să-mi mulţumiţi pe urmă 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu