Zilele trecute, chiar înainte de bilanţul final al guvernului Cioloş, au început să circule pe net informaţii legate de dosarul pentru înscrierea Roşiei Montane în Patrimoniul UNESCO. Am văzut multe opinii (mult prea) vehemente împotriva primului ministru pentru că nu şi-a asumat depunerea acelui dosar. S-a mers până la punctul în care unii tineri activişti ziceau că şi-a folosit degeaba mandatul şi că a fost o mare dezamăgire. 

„Fricosul”, „jenantul” sunt doar câteva dintre calificativele pe care le-am citit. Aceiaşi oameni care până mai ieri aplaudau fiecare drum făcut de premier la Economy Class şi fiecare gunoi strâns de pe jos. Revolta a ţinut puţin, până când doamna Corina Şuteu, ex-ministrul Culturii, a depus pe propria răspundere acel dosar. 

Însă pe mine episodul ăsta m-a lămurit că nici noi, ăştia care suntem cât de cât normali la cap, nu înţelegem ce-i cu binele comun. Ok, s-a luptat mult pentru Roşia Montană, dar să mergi până la punctul în care să-l desconsideri pe Cioloş pentru că n-a îndeplinit O CHESTIE de pe agenda unui grup restrâns de activişti e drum lung. 

Cred că în următorii ani la asta ar trebui să lucrăm: să înţelegem ce-i aia comunitate, să definim nişte priorităţi şi să le acceptăm cu toţii.

2 comentarii. Leave new

  • Am observat treaba asta și la prietenii mei de la protestele RMCG. Și îmi e tare teamă că din comunitatea asta pro Roșia Montană se naște, dacă nu s-a și născut deja, acea gașcă de liberali ca la americani. Ăia pe care îi vedem prin meme-uri pe 9gag.

    Răspunde
  • Ciolos nu este desconsiderat (este expresia dvs), Ciolos este acuzat de inconsistenta manageriala la nivel macroeconomic. Romania a ‘pierdut timp’ cu dumnealui. Despre asta e vorba.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu