Am trecut de prima iarnă post-reabilitare, aşa că pot să trag primele concluzii. Mă rog, blocul nu e decât pe jumătate reabilitat, iar o bună bucată de timp casa scării a fost o sursă de frig (uşi şi geamuri scoase sau deschise etc.). Însă per total diferenţa se simte mult mai tare decât mă aşteptam. 

În 2015, imediat ce m-am lovit de frigul oferit de RADET, am cumpărat un calorifer electric. Şi ţin minte că l-am folosit atât toamna, înainte să se dea drumul la căldură, cât şi iarna, când afară era extrem de frig, iar caloriferele nu făceau faţă. 

Iarna asta am folosit o singură dată acel calorifer, şi atunci nu era chiar imperios necesar. În rest am murit de cald, fără să fi fost caloriferele mai fierbinţi comparativ cu 2015. Sigur, a contat şi că s-au făcut modernizări la sistemul de ţevi de la subsol, acum nu mai e aer pe instalaţie (toţi elemenţii sunt calzi), dar cea mai importantă schimbare ţine de izolarea cu polistiren. Nu mă aşteptam să fie o schimbare atât de mare, însă face minuni. Din câte am văzut s-a folosit un polistiren expandat gros, de duritate mare, Austrotherm.

Dacă erau instalate repartitoare în bloc probabil că factura la întreţinere ar fi fost mult mai mică pentru că am cam murit de cald în mare parte a timpului.

Chiar dacă a fost un chin tot procesul, treaba asta cu reabilitarea este absolut spectaculoasă. Ştiu că peste 4-5 ani blocurile vor arăta din nou sărăcăcios, dar izolaţia aia care rămâne e tot ce contează.