Am trecut de prima iarnă post-reabilitare, aşa că pot să trag primele concluzii. Mă rog, blocul nu e decât pe jumătate reabilitat, iar o bună bucată de timp casa scării a fost o sursă de frig (uşi şi geamuri scoase sau deschise etc.). Însă per total diferenţa se simte mult mai tare decât mă aşteptam. 

În 2015, imediat ce m-am lovit de frigul oferit de RADET, am cumpărat un calorifer electric. Şi ţin minte că l-am folosit atât toamna, înainte să se dea drumul la căldură, cât şi iarna, când afară era extrem de frig, iar caloriferele nu făceau faţă. 

Iarna asta am folosit o singură dată acel calorifer, şi atunci nu era chiar imperios necesar. În rest am murit de cald, fără să fi fost caloriferele mai fierbinţi comparativ cu 2015. Sigur, a contat şi că s-au făcut modernizări la sistemul de ţevi de la subsol, acum nu mai e aer pe instalaţie (toţi elemenţii sunt calzi), dar cea mai importantă schimbare ţine de izolarea cu polistiren. Nu mă aşteptam să fie o schimbare atât de mare, însă face minuni. Din câte am văzut s-a folosit un polistiren expandat gros, de duritate mare, Austrotherm.

Dacă erau instalate repartitoare în bloc probabil că factura la întreţinere ar fi fost mult mai mică pentru că am cam murit de cald în mare parte a timpului.

Chiar dacă a fost un chin tot procesul, treaba asta cu reabilitarea este absolut spectaculoasă. Ştiu că peste 4-5 ani blocurile vor arăta din nou sărăcăcios, dar izolaţia aia care rămâne e tot ce contează. 

3 comentarii. Leave new

 • Am vazut ca inca de cateva zile au montat schelele si pe spatele blocului si azi dimineata gaureau cu bormasina de zor, sa prinda placile, dupa ce, cu vreo cateva zile inainte, dadusera pe bloc cu o smacolina, ceva, probabil pentru aderenta.

  Acum au inceput si la noi sa scoata geamurile, ba chiar au montat si o parte din cele noi – dar numai ramele de la geamurile de pe scari, geamurile lipsa – dar poate, in curand… cine stie?

  Eh, abia astept si eu sa vad cand o sa vina si la noi, un bloc distanta, cu schelele, dar probabil dupa ce termina la blocul vostru – ceea ce inseamna ca o sa mai dureze ceva…

  Dar, partea pozitiva este ca au inceput sa se miste!

  Răspunde
  • Nu cred că are legătură, sunt o grămadă de blocuri în lucru, unele au fost deja terminate şi vor da schelele jos. Oricum sunt echipe diferite. Norocul tău e că a început treaba, deci e prins blocul în contractul de anul trecut. Până la urmă îl vor termina. Depinde de la echipă la echipă cât de repede se mişcă lucrurile. Unele blocuri au început mai târziu decât al meu şi deja sunt gata.

 • Foarte eficientă. Noi plătim la gaze maxim 250 de lei, în condiții de ger, pentru 90 mp și 3 camere.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu