Am fost la film la Grand Cinema Băneasa, unde mi se pare că densitatea de ţărani este mult mai mică decât la alte cinematografe din oraş. Am văzut Fast and Furious 8 (offtopic: nu-mi dau seama de ce se mai obosesc să le dea nume diferite în loc să le numeroteze simplu de la 1 la 150), m-am distrat la toate cascadoriile pe care le fac acei super eroi creaţi de Vin Diesel.

În stânga mea şedea o duduie, care venise la film cu familia şi prietenii. Lângă ea 2 copii, ceva mai în stânga mama cu numărul 2. Taţii pe rândul din faţă. Aproape de finalul filmului ăia micii încep să arunce cu rămăşiţe de popcorn în ruda de gradul 1 şi sex masculin. Întâi o floricică, apoi încă una. Hi-hi-hi, ha-ha-ha. Cei doi chelioşi-burtoşi se întorc, „ce se întâmplă, terminaţi, băi etc.”

Iar cele două mame, în loc să îi le ia copiilor popcornul din mână şi să le facă morala creştină, aleg să râdă ca vacile. Şi nu spun asta pentru că erau corpolente, ci pentru că au arătat în 10 secunde cât sunt de tembele. Atenţie! Nu spun că pruncii ar fi meritat una după ceafă pentru că nimic pe lumea asta nu se rezolvă cu violenţă şi trebuie să trăim într-o lume paşnică în care toţi ne vorbim frumos şi ne explicăm alegerile. Ok, mai simplu era să le dea una după ceafă.

Şi după vreo 5 minute în care toată distracţia asta a continuat, i-am aruncat-o scurt tănticii de lângă mine:

– O să faceţi şi curăţenie la final? Ei sunt mici, dar dumneavoastră ar trebui să ştiţi mai bine.

Şi brusc i-a luat, ruşinată, cutia de popcorn din mână lu’ fi-su şi i-a zis să înceteze. 

De fiecare dată când văd popcorn aruncat pe jos mă gândesc că au fost nişte adolescenţi care veniţi în gaşcă la film, nu prea iau în calcul că o familie e în training de gherţoism cu copiii. Pentru că până la urmă ăsta de adevărul. Nimeni nu se naşte gherţoi, ci devine pe parcurs. Dacă e lăsat să facă tot ce-i trece prin cap fără nicio mustrare, probabil că va avea destule idei proaste pe care să le păstreze toată viaţa. 

Azi nu-i zici nimic când face mizerie la cinema, mâine îl laşi să dea muzica tare în miez de noapte, poimâine poţi să-i iei deja un maieu cu burtă şi nişte şlapi, că deja e gherţoi.

Cel mai trist a fost că în ochii femeii am citit rapid o replică pe care n-a rostit-o: „Ce vrei, domne, n-am dat bani pe bilet? Nu se face oricum curăţenie?”. Genul ăla de oameni erau. Copiii lor vor conduce BMW ursuleţ cu numere de Bulgaria 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu