in Liverpool

Încă un sezon de Premier League la final

În august speram la un loc 4, acum nu ştiu dacă sunt aşa fericit doar cu atât. Per total a fost un sezon în care Liverpool a avut mari oscilaţii. Ştiam de la început că ne lipseşte lotul şi că există doar vreo 14 jucători valoroşi, ce nu ştiam e că Jurgen Klopp urmează să-l dea pe Sakho fără să mai ia un fundaş central şi că vor fi atât de multe accidentări.

Lipsa lui Mane şi accidentarea lui Coutinho au dus la căderea din ianuarie (când Liverpool n-a câştigat decât cu Plymouth). Dacă e să comparăm cu sezoanele trecute, 76 de puncte înseamnă a 3-a performanţă din ultimii 10 ani, mult peste ultimele 2 sezoane. Practic, Liverpool s-a descurcat mai bine doar în anii în care a luptat la titlu (08/09, 13/14). 

Dacă analizăm loturile celorlalte echipe din Top 6, locul 4 e o performanţă notabilă. Chelsea a investit mult, la fel şi City, poate doar Tottenham să fie o surpriză, însă Harry Kane şi Dele Ali au făcut diferenţa.

Sper ca Jurgen Klopp să fi înţeles că pentru un titlu în Premier League ai nevoie de un lot mult mai bun decât cel de acum şi că în Anglia are sens să ţii 7-8 jucători foarte buni pe bancă. Chiar dacă în august vor fi nemulţumiţi, sunt toate şansele ca până în noiembrie să ajungă să joace destule meciuri, dat fiind faptul că ritmul e intens şi accidentările apar după primele luni.

Cea mai importantă perioadă a sezonului următor începe acum. Fundaş stânga, fundaş central, atacant şi mijlocaş de bandă. Astea ar fi 4 posturi importante de acoperit. Cu Champions League pe masă, ar trebui să avem cel puţin 2 nume mari care să vină la echipă. Gata cu tinerii de perspectivă, s-au dat prea mulţi bani pe ţepe precum Markovic, Ilori, Luis Alberto etc. De asemenea, sper că am văzut ultimul meci al lui Milner în banda stângă. Dacă nu vin 6-7 jucători buni (fără să plece mai mult de 1-2 gen Lucas, Alberto Moreno), nu vom avea nicio şansă în sezonul următor cu tot cu Champions League.

Conform statisticii, au trecut 4 ani de la ultima luptă la titlu, deci cam ăsta ar fi sezonul să încercăm din nou, însă în precedentele 2 curse n-am avut cupe europene în program. Greu de crezut că vom reuşi, însă tragem linie la începutul sezonului viitor. Încă 87 de zile până începe Premier League!

PS: Practic, victoria cu Arsenal de pe Anfield (pe care am văzut-o live) este cea care face diferenţa între locul 4 şi locul 5. 😀 

2 comentarii. Leave new

  • Liverpool si-a depasit conditia! Din pacate asa a ajuns astazi. In situatia de a fi, ca lot, sub toate celelalte 5.Si cand termini peste ARS si MUtd e o performanta. Si asta doar datorita lui Klopp si Coutinho. Nu au stiut ce sa faca cu sumele imense luate pe Suarez si Sterling.Tu, Liverpool, sa ajungi sa te bazezi pe Lalana sau Milner, e de toata jena. Daca pleaca Coutinho e jale mare.

    Răspunde
  • Lallana a jucat excelent în anumite perioade ale sezonului. La fel şi Can sau Wijnaldum. Ultimul chiar a fost o surpriză plăcută, nu mă aşteptam să fie titular. Problema a fost că n-am avut 2-3 jucători care să joace mereu bine, meci de meci. Şi nici vreun Suarez sau Gerrard care să tragă echipa.

    Milner probabil că ar fi jucător de lot la mijloc, de postul ăla din bandă l-a salvat sezonul ăsta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu