Am ajuns zilele trecute la Castelul de Lut de la Porumbacu de Sus, undeva în apropiere de Avrig, jud. Sibiu. Au tot apărut poze cu această construcţie interesantă, aşa că m-am dus să văd despre ce e vorba. 

Probabil că am avut aşteptări prea mari, pentru că am plecat destul de dezamăgit. Exceptând construcţia aia, în Valea Zânelor nu e mai nimic. Drumul e destul de prost, în standardele naţionale ale şoselelor patriei, iar zona e sărăcăcioasă. În depărtare se văd munţii, e un râu lângă Castel, dar nu poţi să spui că e un peisaj care îţi taie respiraţia. 

Construcţia de lut încă nu e terminată, se lucrează la interioare, la un moment dat vor exista 30 de locuri de cazare şi un restaurant mai fancy, însă nu sunt sigur că aş vrea să stau acolo peste noapte. Plus că locurile de cazare sunt insuficiente pentru dezvoltarea zonei, iar în lipsa unui restaurant bun nici nu cred că există perspective reale. 

Momentan nu e nimic care să te facă să rămâi acolo mai mult de o oră. Există un mic magazin improvizat de la care poţi cumpăra sucuri şi mâncare, există şi nişte băncuţe pe care poţi sta pe marginea râului, dar asta te ţine ocupat preţ de-o şedinţă foto pentru Instagram, nu mai mult.

Potenţial există, parcarea era plină, maşini veneau şi plecau, dar pentru a creşte Valea Zânelor cred că ar fi nevoie de motive pentru care să rămâi mai mult de câteva ore, eventual alte pensiuni în zonă care să asigure cazarea pentru potenţialii clienţi ai restaurantului. Altfel e doar o construcţie interesantă într-o zonă destul de tristă.