Am reuşit să-mi adun gândurile după Festivalul Internaţional de Circ de la Sibiu. Da, aţi citit bine, de Circ! Pentru că anul ăsta FITS a avut o mulţime de spectacole foarte bune de circ. Dacă în anii trecuţi erau 1-2 spectacole de circ contemporan, de data asta au fost 6, numai unul şi unul. Mai întâi i-am văzut pe australienii de la Circa, apoi m-am bucurat ca un copil la Omul-Circ, iar în weekend am văzut de două ori spectacolul altor australieni, cei de la GOM Circus.

Despre David Dimitri am mai scris, m-a făcut să zâmbesc la fiecare truc, iar la multe dintre giumbuşlucurile lui i-a ţinut cu sufletul la gură chiar şi pe adulţi. Un spectacol pentru copii şi pentru cei care au fost odată copii.

Şi dacă australienii de la Circa au fost foarte buni, cei de la GOM Circus au fost fa-bu-loşi. Atât de buni încât am urcat de două ori la Biserica Cisnădioara ca să-i văd. Mai jos puteţi urmări un trailer al spectacolului prezentat la Sibiu. E ca o porţie de acrobaţie la Românii au Talent întinsă pe 60 de minute. La un moment dat obosisem eu să mă uit la ei.

Am ratat un singur spectacol de circ contemporan, care am auzit că a fost la fel de bun, de data asta nişte canadieni cu Maşinăria nebună a circului. Din ce-am înţeles a fost extrem de bun şi acela.

Sper ca circul să nu fi fost o întâmplare în programul de festival şi să existe şi anul viitor un program la fel de extins. E clar că publicul apreciază astfel de momente, iar pentru spectatorii neiniţiaţi e un prim contact extrem de bun pentru festivalul. Unde mai pui că la circ nu pot apărea niciun fel de discuţii legate de pregătirea celor care transmit de la faţa locului pe video şi text.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu