Zilele trecute a fost mare zarvă prin SUA pentru că întâiul înotător al naţiunii, Michael Phelps, a făcut turul televiziunilor ca să promoveze o emisiune difuzată de Discovery în cadrul săptămânii rechinilor. Pe parcursul showului urma să fie prezentată cursa de 100 de metri dintre american şi un rechin Great White.

Cea mai tare chestie e că unii oameni au fost dezamăgiţi când au văzut documentarul pentru că Phelps nu s-a întrecut pe bune cu un rechin, ci cu o simulare creată pe computer. Wow. Deci cineva s-a gândit că poţi lua un rechin şi-l poţi băga în acelaşi mediu cu un om fără să se mănânce între ei (nu săriţi, statistic vorbind noi mâncăm mai mult rechin decât mănâncă ei om). 

Înţeleg că cineva s-a plictisit atât de tare încât să inventeze o astfel de cursă, dar cum să crezi că e pe bune? Sau credea cineva că rechinul o să fie atât de preocupat să câştige încât o să ignore că are un om lângă el?

În plus, mai sunt şi nişte cifre care s-au tot dat: rechinul înoată, în medie, cu vreo 40 de km/oră, în timp ce un om ajunge la cel mult 9 km/oră. Cu şmecheria aia în picioare, Phelps a ajuns pe la 9.5 km/oră. Nici vorbă să se apropie.

În altă ordine de idei, mişto PR stunt. Dacă aveţi chef, puteţi urmări cum a fost construită povestea, inclusiv cu apariţii prin presa din SUA, clipuri de la antrenamente şi tot felul de informaţii legate de rechini.