Ani la rând am parcat pe un teren de 3,3 milioane de euro şi habar n-aveam asta.

Pe strada Ion Câmpineanu, fix în spatele hotelului Novotel, este o parcare slab semnalizată, pe care o trădează doar o barieră şi un panou mic. Nu ştie multă lume de ea, sau unii o confundă cu parcarea hotelului, aşa că mereu găseşti locuri libere. Pe vremuri, preferam să parchez aici când nu găseam loc în faţă la Litere, era 1,5 lei ora, spre deosebire de parcarea de la Inter care ajunsese la 2,5 lei/oră.

Apoi a tot crescut preţul până la 2,5 lei pe oră, însă am folosit-o mereu când aveam treabă la Sala Palatului, e mult mai bine să mergi puţin pe jos decât să te blochezi în aglomeraţia provocată de oameni şi maşinile lor care trebuie lipite de intrarea în sală.

Mereu m-am întrebat cine e omul care deţine parcarea asta şi cum de nu a construit nimic pe ea de atâţia ani. Acum am aflat: mai întâi a fost statul român, aşa că nu trebuie să ne mire că n-a fost folosit terenul. Sunt o grămadă de astfel de zone nefolosite în centrul oraşului. Ţin minte că treceam pe-acolo la mijlocul anilor ’90 şi mă întrebam ce-o să se construiască lângă Palatul Telefoanelor şi cine deţine terenul respectiv. Cam aşa a arătat ani buni. (via)

Se pare că era al Romtelecom, deşi nu înţeleg cum a ajuns la ei dacă acum 60-70 de ani pe spaţiul respectiv era Teatrul Naţional. 

Cert este că de la Romtelecom a trecut la Telekom, odată cu toate activele firmei şi uşor-uşor germanii au început să mai vândă din chestiile de care n-aveau nevoie. 

Recent, Forte Partners, o companie de imobiliare, a cumpărat terenul de la Telekom şi intenţionează să facă un bloc de birouri. Sunt 1800 de metri pătraţi acolo, aşa că o să apară încă o clădire destul de mare, mai ales că vecinătatea hotelului Novotel permite multe etaje.

Din păcate o să dispară un loc bun de parcare din centrul oraşului, iar eu mă întreb ce-o să se întâmple cu omul care avea grijă de parcarea asta. E acelaşi tip mărunţel şi blond care s-a ocupat de ea în ultimii 10 ani. Sper să ajung în curând pe-acolo şi să-l întreb una-alta.