in Casual stuff

Probabil că Magic Home e cea mai de impact campanie socială a acestui an, modul în care s-au mobilizat oamenii este extraordinar. 

Pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba, cei de la Asociaţia MagiCAMP au început să strângă fonduri pentru ca părinţii copiilor bolnavi de cancer să aibă un adăpost atunci când vin la Bucureşti să fie alături de cei mici. Se pot dona 2 euro prin SMS la 8844 trimiţând cuvântul „MAGIC”, iar ţinta este de 100.000 de SMSuri.

Momentan sunt aproape 90.000 de mesaje, însă am observat că în ultimele zile ritmul de creştere a mai scăzut. La Galateca, undeva aproape de Ateneul Român, a fost creată o cameră de spital cu un pat şi un scaun pe care mii de oameni deja au luat loc pentru a-şi arăta sprijinul. Totul e transmis live pe youtube şi pe siteul proiectului. Programările au curs şi în momentul ăsta sunt rezervări până prin luna mai a anului viitor. Probabil că nu va ţine atât de mult campania de awareness, dar e bine că atâta lume a aflat de această problemă şi a vrut să dea o mână de ajutor.

Eu am donat pe la început, însă pe scaun n-am mai prins loc la o dată rezonabilă. Nu-i nimic, putem ajuta şi altfel, găsiţi aici mai multe informaţii.

Felicitări iniţiatorilor, Melania Medeleanu şi Vlad Voiculescu, precum şi celor care au avut ideea cu programarea pe scaun în vitrină.

Dacă n-aţi donat până acum, e momentul să o faceţi, nu mergeţi pe ideea că deja s-au strâns banii. Ţinta proiectului e să adune 100.000 de plătitori recurenţi, care să doneze 2 euro în fiecare lună, însă probabil că nu toată lumea va menţine plata automată, aşa că ar fi bine să se ajungă la măcar 120.000 pe acel tracker de campanie. E un plan mai amplu, întins pe parcursul a cel puţin 4 ani, care prevede sprijin la Cluj, Bucureşti şi Viena. Puteţi citi mai multe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu