Am fost în weekend până la Braşov să văd târgul de Crăciun şi să mai schimb aerul. Am fost surprins de cât de simplu e decorat centrul oraşului. Sunt şiruri de-astea de beculeţe în toată zona pietonală, fără îngeraşi, fără vreo ie, fără kitsch. Decoraţiunile astea simple sunt mult mai mişto decât ce poţi să vezi în fiecare an la Bucureşti. Ba chiar aş îndrăzni să spun că sunt mai cool şi decât alea de la Sibiu, unde e tot cu modele cât mai încărcate. 

Nu, braşovenii mi-au dat impresia că şi-au decorat oraşul pentru ei, şi-au trântit câteva dughene cu vin fiert şi plăcinte săseşti şi au mai adus nişte căciuli şi mănuşi ca să le ia banii bucureştenilor veniţi nepregătiţi la munte. Mi-a adus aminte mai mult de Viena decât toate târgurile de Crăciun organizate de doamna Firea. Ok, poate că nu-i un târg propriu-zis, de-asta nici nu se grăbesc să-l deschidă, dar ştiţi cum e, important să se simtă ei bine.

Am scos din beci un blogger local, am mâncat la Sergiana şi la Ceasu’ Rău, am făcut două poze la Prejmer şi am plecat acasă pe la Cheia, că n-aveam chef să rămânem sinistraţi pe DN1.

În altă ordine de idei, dacă vreţi o cazare mişto în Braşov, vă recomand Drachenhaus. E la 2 minute de Piaţa Sfatului, cele mai multe camere sunt mari şi amenajate mişto, e cald, şi când ninge arată ca mai jos. Ok, e destul de scump, dar nu e ca şi cum vă mutaţi în chirie acolo, 1-2 nopţi sunt acceptabile, mai ales când vrei să rămâi cu o amintire frumoasă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu