in Casual stuff

S-a deschis Târgul de Crăciun din Sibiu

Weekendul trecut s-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu, organizat în Piaţa Mare, la fel ca în fiecare an. Au un brad uriaş, o roată, multe căsuţe, acea plasă cu luminiţe care acoperă toată zona centrală. Cred că din roată se vede cu adevărat spectaculos.

Când am trecut noi prin Sibiu acum vreo săptămână încă se lucra la ultimele detalii, aşa că n-am putut să ne bucurăm de luminiţe şi de atmosfera aia de târg, poate nimerim cu vreo altă ocazie.

Până atunci mai aveţi 6 weekenduri în care puteţi da o fugă până la Sibiu să vă bucuraţi de oraş.

Am mai spus-o, succesul unui târg de Crăciun stă în calitatea vendorilor de la căsuţele alea. Mâncare bună, vin fiert bun, globuri şi alte decoraţiuni de calitate, asta ar trebui să se găsească în orice târg. La Viena am găsit nişte decoraţiuni cu adevărat spectaculoase prin toate târgurile în care am fost. Plângea portofelul, dar m-am întors cu nişte lucruri pe care le pun şi acum în pom.

Sigur că erau şi chinezării, dar găseai preponderent lucruri meşteşugite cu grijă. Nu ştiu cum e la Sibiu, dar sper că au reuşit să găsească furnizori potriviţi.

Anul ăsta a apărut un nou târg, la Muzeul Brukenthal, în curtea care dă tot spre Piaţa Mare. Practic e un târg lângă târg. Se numeşte Christmas ar the Palace şi este organizat în parteneriat cu Focus Events (cei care fac şi Focus in the Park).

Intrarea e liberă la ambele târguri, la Brukenthal se organizează şi nişte party-uri din câte am văzut (ceea ce a atras critici din partea tradiţionaliştilor Cum, petreceri la muzeu?).

Dacă aveţi drum pe acolo aştept un feedback legat de atmosfera generală. 

Fotografiile sunt de pe pagina oficială a Muzeului Brukenthal, făcute de Daniel Farcaşiu.

2 comentarii. Leave new

  • Targ de craciun in Noiembrie .. prevad ca in cativa ani o sa trecem direct din Paste in Craciun

    Răspunde
    • Așa se practică peste tot prin afară. Pe 2 ianuarie se închide tot, așa că toată luna decembrie + puțin din noiembrie ai târg de Crăciun. Din punct de vedere logistic e foarte bine, că se mai rezolvă lucrurile până la început de decembrie, plus că mai multe weekenduri = mai mulți turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu