in Branded, Educatie&Literatura

Ce mi-aş fi dorit să răsfoiesc la Gaudeamus anul acesta

N-am reuşit să ajung anul ăsta la târgul Gaudeamus, a fost ceva mai multă agitaţie în weekendul respectiv decât preconizam. Deşi am pe noptieră vreo 12 cărţi, multe din ele începute, tot simt nevoia să-mi cumpăr titluri noi, măcar ca să ştiu că le am lângă mine şi pot să le citesc oricând vreau. Cred că sufăr de un fel de FOMO al cărţilor sau ceva, mă tem că n-o să le mai găsesc pe cele care mă interesează, aşa că prefer să le cumpăr.

În ultimii ani am ajuns la Gaudeamus mai mult pentru „vizionări”, chiar şi cu reducerile de acolo, unele titluri sunt mult mai ieftine online. Aşa că m-am obişnuit să răsfoiesc cărţi la târg şi să le cumpăr online până la urmă. Iar modul în care s-au adaptat magazinele în ceea ce priveşte prezentarea şi sortarea cărţilor face ca astfel de târguri să reprezinte doar un prilej bun pentru lansări şi întâlniri cu scriitorii, mai mult decât pentru achiziţii. Practic, librăriile online le iau locul cu succes celor tradiţionale. 

Revenind la cărţile pe care le am în vizor, iată o mică listă:

Fericirea e un ac de siguranţă – Răzvan Exarhu. Încă n-am apucat să o citesc, deşi s-a vorbit mult despre cartea asta în ultima vreme. E clar în topul listei pentru vacanţa de iarnă. 

Imperiul pisicilor şi Eu et al. – ale lui Alex Tocilescu. Alte cărţi despre care tot vorbeşte lumea şi pe care n-am apucat să le citesc. L-am cunoscut pe Alex în primăvară la PR Beta, însă abia dup-aia am descoperit ce tip mişto e.

O să te ţin în braţe cât vrei tu şi încă o secundă – Ioana Chicet-Macoveiciuc. Dacă tot am citit cel mai recent roman al Ioanei şi mi-a plăcut aşa mult, vreau să văd cum e şi primul ei best seller.

Ochiul căprui al dragostei noastre – Mircea Cărtărescu. Nu mai ştiu pe unde am citit că Mircea Cărtărescu scrie mult mai bine proză scurtă decât romane (care mi se par lungi şi plictisitoare), dar sunt de acord 100%. Altă lectură mult mai bună decât un serial prost. Plus că ai ocazia să o arzi intelectual.

Bonus: A apărut cea mai nouă carte a lui George R.R. Martin – Dragonul de gheaţă, care face parte din universul Game of Thrones.

Foto: Trinity College Library din Dublin, iar imaginea e de pe Pexels.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu