Împodobitul bradului era un chin în fiecare an pentru că mereu însemna o mare bătaie de cap cu cioplitul de dinainte. Ajungeam să împodobim fără niciun chef, cel puţin eu şi taică-miu, după vreo oră de luptat cu copacul veşnic verde. Bine, nici suportul nu prea ajută, că e unul făcut probabil pe vremea lui Dej. Dar ştiţi cum e: tradiţii, amintiri, hai să-l păstrăm.

Până anul ăsta, când m-am lovit de un suport precum cel din imagine la un Carrefour. Am intrat pe funnel-ul de vânzare cu un interes sporit şi am mers mai departe. Am citit câteva chestii pe net, apoi l-am întrebat pe Marius cum e suportul lui. Bloggerii livrează, aşa că am fost convins să cumpăr şi eu. L-am luat de la Carrefour Mega Mall, redus la 70 de lei (de la 80). A doua zi am ajuns iar la Carrefour şi era 60 de lei. Ieri, pe 23 decembrie, am luat şi pentru ai mei acelaşi suport de brad cu 25 de lei. Probabil că azi primeşti 10 lei din partea lor ca să-l iei.

Oricum, după ce am montat bradul în aproximativ 15 secunde îmi venea să merg înapoi la magazin să le mai dau nişte bani în plus. M-am gândit la toate orele alea pe care le-am pierdut cu fierăstrăul în mână sau cu toporul, cioplind o formă perfect pătrată astfel încât să intre brazii ăştia de import care sunt din ce în ce mai groşi. Not anymore!

Sistemul e extrem de practic, însă mare grijă să luaţi ce trebuie, din câte am înţeles ar exista şi nişte variante chinezeşti pe piaţă, care nu prea ţin. Modelul original e nemţesc, are o ţepuşă în mijloc în locul în care trebuie să vină bradul (ca să îl înfigeţi acolo) şi e destul de greu. Eu am luat versiunea S, care poate duce brazi până la 2 metri, are 3 KG şi se poate adăuga 1 litru de apă în el. Există şi o variantă normală, de 4,5 kg, care permite 3 litri de apă (deci un total de 7,5 kg la bază. 

Eu nu pot să cred că am trăit fără suportul ăsta până acum 🙁