Ştiţi mailurile alea cu un prinţ Nigerian care tocmai a moştenit o mare avere la care nu poate ajunge decât dacă îi daţi voi nişte bani? Sigur le ştiţi, au apărut cam în acelaşi timp cu internetul. Ştiu câţiva oameni care s-au bucurat sincer când au aflat ce noroc mare a dat peste ei, de au stârnit hohote de râs în rândul prietenilor. Mă rog, e o poveste de acum 15 ani, dar cred că nici pe vremea aia nu credeam în prinţi nigerieni.

Această înşelătorie încă mai funcţionează, din când în când mai văd pe Facebook comentarii de la oameni care au primit mailuri de la prinţul Nigerian. Şi asta pentru că schema încă funcţionează. Sunt în continuare destui oameni care dau bani sperând că vor primi înzecit de la un om generos. În România mai puţin, că aici avem metoda “accidentul”, dar guvernul american chiar are o echipă dedicată pentru acest caz şi o pagină pe unul dintre siteurile federale.

Se pare că recent a fost prins un american implicat în povestea asta. Omul are 67 de ani (probabil că avea 20 de ani mai puţin când s-a implicat prima oară în asta) şi a lucrat pentru o grupare organizată din Nigeria. Mereu am trăit cu convingerea că treaba asta cu prinţul Nigerian e făcută de nişte ruşi sau de nişte asiatici, în niciun caz cineva care să aibă legătură cu Africa.