În ultima perioadă m-am uitat tot mai mult la diferite vloguri. BackPackYourLife, Mariciu, Selly, Magdyz, Ilie + diferite podcasturi filmate. La unele m-am uitat pe sărite, din clickbait în clickbait, la altele am urmărit serii de episoade, când le-au ars casele sau au ajuns prin Cuba.

Şi singura mea problema este timpul pierdut cu toate momentele alea de umplutură din fiecare clip. Generic la început, ăăăăă-uri (chiar şi la vloggeri cu ani de experienţă), cadre aiurea, multă umplutură. Serios, dacă ar sta cineva să facă un transcript, ar reieşi 25 de paragrafe din care doar 4-5 sunt contentul interesant şi restul ăăăă-uri, abonaţi-vă, generic şi alte bălării.

M-am trezit că pierdeam o oră să văd 4 vloguri din care imagini şi informaţie efectivă nu erau mai mult de 20-25 de minute. Restul e balast.

Înţeleg ideea de a face un video cu cap şi coadă pentru utilizatorii care nimeresc prima oară pe canalul tău, dar gândeşte-te cât timp irosesc abonaţii vechi.

Plus că sunt o grămadă de chestii repetitive la cei mai mulţi dintre ei. Salutare internet! Hai să fac o introducere de 25 de secunde despre cum o să fac eu un video azi!

Cum ar fi să îmi pun şi eu textul de la About în introducerea fiecărui articol? Salutare internet, numele meu e Alex Ciucă şi bla bla bla, am făcut şi am dres, iar părerea mea despre subiectul ăsta vine mai încolo pentru că momentan trebuie să mai umplu 2-3 paragrafe cu nişte cuvinte care să dea impresia că am făcut content.

Ok, unii fac chestii mişto până la un punct, poţi să prinzi nişte recomandări beton pe localuri de haleală, dar astea vin la pachet cu tranziţii de 2-3-5 secunde şi multe cadre inutile. Câte cadre din lift poţi să vezi într-o viaţă de om? Sau câte cadre cu Săshica? Sigur, e un câine foarte drăguţ, dar l-am văzut aşa des încât am senzaţia că mi-am luat eu animal de companie.

De-asta încă n-au prins aşa mult vlogurile pe categoria de vârstă 30+ (sunt indulgent, ştiu). La vârsta aia sunt lucruri mai bune de făcut decât să stai lipit de monitor o oră şi să te uiţi la material care ar merge rezumat pe 2 coli A4.

Ştiu că e enorm de multă muncă pentru un astfel de clip, tot respectul pentru cei care reuşesc să se ţină de treaba asta, dar formatul în sine te face să pierzi mult timp la vizionare. Chestie care mi-a cam tăiat cheful de a urmări clipuri. Sigur, e mişto să afli pe unde se mai plimbă unii oameni, dar parcă şi mai mişto ar fi să mă joc pe PS sau să citesc ceva.

1 comentariu. Leave new

  • Mariciu a devenit repetitiv, mult prea, chiar enervant uneori. In afara de deja cunoscutele si mult prea intens folositele “haideti sa haidem/hai cu noi”, “doamnelor si domnilor, stimati vlogspectatori”(wtf?!), “blanao” (cine oare 30+ il foloseste?), nu mai aduce nimic nou in vloguri. Iar de cand si-a adus in fiecare vlog si prietena, pardon, logodnica, mi se pare ca a scazut mult. Incaltaminte, tzoale, gadgeturi, “sa-i facem cardul praf lui Marian”. Ehm, pai cine 30+ ar sta sa ii vorbeasca cineva asa? nu ca nu ar lua-o de nevasta, dar ar fugi rupand pamantul 🙂
    Publicul lui peste 30 are alte interese, alt vocabular, iar resursele financiare NU se duc pe restaurante zi de zi de zi…

    Era ok, vrea (voia?) sa atraga public peste 30, dar continutul nu il (mai) ajuta. Prea rar mai are cate un vlog interesant. Pacat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu