Fie că sunteţi microbişti sau nu, vă recomand documentarul First Team: Juventus de pe Netflix. Imaginea este foarte bună, montajul e smart, iar ipostazele în care sunt surprinşi jucătorii lui Juve sunt mult peste tot ce poţi vedea în interviurile din presă.

Momentan sunt 3 episoade a câte 40 de minute, pe care vă recomand să le urmăriţi în italiană (există şi audio în engleză + titări în mai multe limbi, printre care şi română). Pe Rotten Tomatoes scrie că ar fi 6 episoade în total, dar nu-mi dau seama dacă e corectă sau nu informaţia asta.

Mi se pare că e o excelentă campanie de PR pentru o echipă care acum 10 ani ani era implicată în cel mai mare scandal din istoria fotbalului italian. În 2006, Juventusul condus de Luciano Moggi a fost retrogradat în Serie B şi a pierdut titlurile din 2005 şi 2006 ca urmare a unor acuzaţii de trucaj în mai multe meciuri. Au stat un sezon în Serie B, o parte dintre vedete au plecat, însă Gigi Buffon, Del Piero şi alţi jucători de top au rămas şi au dus echipa înapoi în prima ligă.

Au fost câţiva ani tulburi pentru Juventus, care şi-a pierdut din aură în urma acestui scandal. Însă au reuşit să se adune, să formeze o echipă puternică şi au câştigat 6 capionate consecutive în ultimii ani. 

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu