Momentul ăla din an. Un an cu multe schimbări pentru Recap, o să le explic mai jos.

Pentru cei care au deschis blogul ăsta mai târziu, nişte scurte explicaţii. Din 2012 lansez în fiecare an câte un ebook ce conţine o recapitulare a celor mai importante evenimente din media, social media şi digital care s-au petrecut în anul precedent. Din 2013 editez ebook-ul alături de echipa Golin, care contribuie cu partea de trenduri şi predicţii în comunicare pentru anul curent. Îl puteţi descărca gratuit, alături de toate ediţiile precedente. Există şi o variantă de print într-o ediţie super limitată, pe care sper s-o “nelimitez” la un moment dat. Contentul e format dintr-o parte de recapitulare, o serie de predicţii de la echipa Bridge a Golin România şi nişte scurte predicţii de la specialişti din zona de comunicare şi marketing, consultanţi, bloggeri.

Ebook-ul ăsta nu se scrie singur 🙂 Recapitularea săptămânală a intrat în anul 8, între timp a apărut şi un newsletter săptămânal, iar dacă vă abonaţi veţi primi lunar şi un sumar comentat. 

Revenind la schimbările din acest an:

  1. Numele – Digital Recap 2018
    De vreo 2 ani întoarcem pe toate părţile schimbarea asta, până la urmă am decis să o facem treptat. Ca să nu mai punem reflectoarele pe anul precedent, am avut o ediţie de trecere în 2017 (de aici şi numele cu 2016 şi 2017 pe copertă). Digital Recap mi se pare că exprimă cel mai bine ceea ce conţine în acest moment ebookul, plus că nu era 100% nici Media, nici Social Media, cum ziceau unii cititori fideli.
  2. Formatul – Pătrat
    Am trecut la un format pătrat, ceea ce ne-a permis să introducem mai multe fotografii. O să descoperiţi un Recap mult mai vizual decât în anii precedenţi, ceea ce e un mare plus. Prietenii care l-au citit deja mi-au spus că totul arată mult mai bine, ăsta e şi feelingul meu, că am dus lucrurile la nivelul următor.
  3. Site-ul – www.digitalrecap.ro
    Era momentul ca Recap-ul să se rupă de blogul meu, cel puţin în partea de ebook. N-am luat încă o decizie legată de newsletter şi de recapitulările săptămânale, însă tot ce ştiu este că vreau ca siteul să devină o resursă importantă în zona de marketing online. Mi-aş dori să putem aduce noi tipuri de conţinut acolo. Mă gândesc inclusiv la un podcast, poate video-urile săptămânale pe care le-am mai făcut anul trecut. Timp să fie 🙂

Nu în ultimul rând, mulţumirile. Hortensia şi Irina, pentru că aţi împins schimbarea asta. Alex, pentru că grafic arată impecabil lucrurile. 

Le mulţumesc tuturor oamenilor care şi-au rupt din timpul lor pentru a-mi răspunde la întrebarea legată de trendul lui 2018. Le-am zis “Key people on 2018 Digital Trends.” Chiar cred că sunt oameni cheie în domeniile lor. 

Spor la download! Daţi un share, abonaţi-vă la newsletter, chiar ajută chestiile astea 🙂

Descarcă gratuit Digital Recap 2018