Zilele trecute am fost la evenimentul de lansare a brandului de clătite ambalate Clatette şi probabil că am plecat cu vreo 2 kg în plus de acolo. Puteţi găsi deja clătitele Clatette în hypermarketurile Auchan din Bucureşti, iar la cât de bune sunt, nu m-aş mira să intre cât de curând pe rafturile multor lanţuri de magazine.

Pe Georgiana Gheorghe, proprietara afacerii, o ştiu de ani mulţi, de când se ocupa mai mult de PR şi mai puţin de clătite. Am colaborat pe o serie de proiecte şi am învăţat o mulţime de lucruri despre verticalitate, perseverenţă şi curajul în business. Georgiana cochetează de mulţi ani cu clătitele, a avut un business care făcea asta la nivel mic, însă de aproximativ 1 an a început să dezvolte un produs de masă, cu care şi-a propus să intre în magazinele din toată ţara.

A testat, a schimbat reţete, a cumpărat utilaje cu ajutorul unui credit consistent şi apoi a început să distribuie produsele. Mai întâi printre prieteni, apoi a fost listată în magazinele Auchan.

Treaba asta cu listarea este extrem de complicată, ştiu asta de la un client care a încercat asta acum câţiva ani. Nu numai că există nişte taxe de listare la raft, dar trebuie să dovedeşti că poţi să livrezi o anumită cantitate la aceleaşi standarde de top, fără să dai greş nici măcar o dată. Trebuie să arăţi că totul e standardizat cât se poate de mult. Aşa că e o mare victorie pentru Clatette să intre aşa repede într-un hypermarket cunoscut.

Vor urma şi alte victorii, pentru că acele clătite sunt pur şi simplu prea bune ca să fie ignorate de oameni. Auzisem că sunt bune, dar nu aveam aşteptări atât de mari. Eram setat pe clătitele alea de la Mega Image, care sunt uleioase rău şi care ulterior se întăresc imediat. Ştiam că vor fi mai bune Clatette, dar nu credeam că sunt într-o categorie total diferită. Nici nu zici că e acelaşi produs (practic, nici nu e).

Marţi seară, la evenimentul de lansare, aproape că nu mă puteam opri. Clătitele sunt foarte subţiri, aerate, iar gustul este echilibrat perfect. Am testat atât variante sărate, cu cremă de brânză şi bacon sau alte ingrediente, cât şi variante dulci, într-o mulţime de combinaţii. Clattete există momentan în varianta cu ciocolată, cea simplă sau cea din făină integrală. Cele simple au şi un uşor gust de scorţişoară şi parcă o aromă vanilată foarte light.

Clătitele sunt ambalate în pachete de 12 bucăţi, iar preţul am înţeles că ar fi vreo 12 lei pentru clătitele simple şi 14 lei pentru cele cu ciocolată (nu ştiu exact cât vor fi în Auchan, dar verific). Oricum, super decent. Mai ales că durează vreo 2 săptămâni să te apuci să faci clătite din momentul în care ţi se face poftă (#conformunorstudii). Acum o să puteţi să le luaţi de la colţ de stradă şi să faceţi rapid nişte clătite.

Teoretic le puteţi şi încălzi, dar se pot mânca fără probleme şi reci. Eu marţi am mâncat doar clătite reci, ocazie cu care am descoperit şi nişte gemuri absolut bestiale: Fructos.

Pe lângă packagingul mişto, Fructos are nişte gemuri foarte bune, nişte dulceţuri speciale cu ananas şi rom sau portocale şi borcane cu caramel sărat. Puteţi comanda online (şi la Clatette o să puteţi face asta în curând, din câte am înţeles).

Eu cred că ar merita făcut un combo cu nişte pachete de Clatette + borcan de dulceaţă de la Fructos. Ar rupe. Kit de urgenţă pentru un weekend dulce. Sau ceva.

Prima fotografie e şutită de la Dan.