Veneţia, ceaţă, 8 grade, ora 21:30. O vreme care te face să cauţi un adăpost cu lumină şi căldură, chiar dacă oraşul e frumos şi sunt o mulţime de străduţe de explorat. 

Aşa că am făcut orice ar face orice român plecat în străinătate, am căutat un televizor care să difuzeze meciul Simonei Halep. Ceea ce s-a dovedit o misiune imposibilă, era seara în care juca Barcelona contra lui Chelsea, aşa că barurile dădeau doar fotbal. 

La televizorul din camera de hotel era numai teleshopping. Serios, au italienii vreo 20 de posturi cu teleshopping, plus o tăntică care e un fel de prezicătoare sau ceva şi care vorbeşte non-stop, plus unii care se uită la meciuri şi povestesc ce se întâmplă în timp real. “Mingea e la Milan, Suso pasează, Arsenal e acum la balon” etc.

Dacă tot dădusem 10 euro pentru o ofertă de Vodafone prepaid cu Roaming (o să revin şi la chestia asta în alt articol), am zis să văd dacă prin vreun stream ceva. Şi am început cu streamul legal, cel de la Digi Online, care a mers! 

Nu-mi dau seama exact de ce a mers, din câte ştiu eu treaba cu drepturile de difuzare sunt doar pentru o anumită ţară. Cumperi difuzarea turneului X sau a campionatului Y şi ai acces doar în ţările pentru care ai plătit. Însă la Digi se pare că nu e aşa. În baza abonamentului (şi a unui dispozitiv care e deja înregistrat), poţi accesa şi din afara ţării conţinutul. În cazul nostru, din Italia. Nu ştiu dacă e valabil în toată Europa, sau are legătură cu faptul că Digi are oferte şi pentru Europa. Sau cu faptul că m-am conectat la Vodafone Italia. Teoretic nu e aceeaşi clasă de IPuri, aşa că n-ar trebui să meargă de la asta.

Cert e că nu-mi dau seama dacă e un bug sau un featureînsă am văzut meciul pe Medium Quality şi nici n-am consumat mai mult de 7-800 de MB de trafic.