in Casual stuff

Nu ştiu dacă e un bug sau un feature pe Digi Online

Veneţia, ceaţă, 8 grade, ora 21:30. O vreme care te face să cauţi un adăpost cu lumină şi căldură, chiar dacă oraşul e frumos şi sunt o mulţime de străduţe de explorat. 

Aşa că am făcut orice ar face orice român plecat în străinătate, am căutat un televizor care să difuzeze meciul Simonei Halep. Ceea ce s-a dovedit o misiune imposibilă, era seara în care juca Barcelona contra lui Chelsea, aşa că barurile dădeau doar fotbal. 

La televizorul din camera de hotel era numai teleshopping. Serios, au italienii vreo 20 de posturi cu teleshopping, plus o tăntică care e un fel de prezicătoare sau ceva şi care vorbeşte non-stop, plus unii care se uită la meciuri şi povestesc ce se întâmplă în timp real. „Mingea e la Milan, Suso pasează, Arsenal e acum la balon” etc.

Dacă tot dădusem 10 euro pentru o ofertă de Vodafone prepaid cu Roaming (o să revin şi la chestia asta în alt articol), am zis să văd dacă prin vreun stream ceva. Şi am început cu streamul legal, cel de la Digi Online, care a mers! 

Nu-mi dau seama exact de ce a mers, din câte ştiu eu treaba cu drepturile de difuzare sunt doar pentru o anumită ţară. Cumperi difuzarea turneului X sau a campionatului Y şi ai acces doar în ţările pentru care ai plătit. Însă la Digi se pare că nu e aşa. În baza abonamentului (şi a unui dispozitiv care e deja înregistrat), poţi accesa şi din afara ţării conţinutul. În cazul nostru, din Italia. Nu ştiu dacă e valabil în toată Europa, sau are legătură cu faptul că Digi are oferte şi pentru Europa. Sau cu faptul că m-am conectat la Vodafone Italia. Teoretic nu e aceeaşi clasă de IPuri, aşa că n-ar trebui să meargă de la asta.

Cert e că nu-mi dau seama dacă e un bug sau un featureînsă am văzut meciul pe Medium Quality şi nici n-am consumat mai mult de 7-800 de MB de trafic.

7 comentarii. Leave new

 • Posibil este un BUG,vei afla maine cand vei ramane fara 1-2 GB. (Asa cred) 😕

  Răspunde
 • Cand folosesti roaming apari ca avand ip de Romania, de asta a mers 🙂

  Răspunde
  • Ha! Pe bune? Nu m-am gândit să testez niciodată, dar eram convins că ţi se alocă un IP din ţara din care te conectezi, pe reţeaua lor.

  • asa am folosit si eu HBO GO in Ungaria ca sa vad Game of Thrones cat eram la Sziget :)) Daca te conectezi de pe „date” te vede ca fiind din Romania. De pe „wi-fi” nu mergea.

 • Adica tu pierzi 2 ore dintr-o excursie la Venetia ca sa te uiti la Halep??? Wow! Bine totusi ca nu ai cautat Las fierbinti!

  Răspunde
  • Adică eu pierd 2 ore dintr-o seară ceţoasă la 8 grade, în Veneţia. Nothing to see there, poate pe Jack Spintecătorul 🙂 Plus că la ora 22:00 nu prea mai ai ce să vezi nicăieri, exceptând perna.

 • Mie mi s-a parut dubios cand am accesat de curand DigiOnline conectat dintr-o alta retea.

  Atunci cand au lansat aplicatia (si mult timp dupa aia) nu mergea sa folosesti DigiOnline din alta retea decat RDS.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu