Sezonul 2 din Westworld începe luni, 23 aprilie, cu difuzare de la 04:00 şi 20:00, însă va fi disponibil şi pe HBO Go, as usual. Am văzut primul episod în avanpremieră zilele trecute şi pot să vă spun că e mişto. N-o să dau spoilere prea mari, aşa că puteţi citi liniştiţi.

După cum ştiţi, sezonul 1 s-a terminat cu acea mare petrecere la care Dr. Ford începe să le prezinte noua poveste investitorilor şi oamenilor importanţi din compania ce deţine jocul, moment în care gazdele îi atacă pe toţi şi are loc un măcel. Una dintre discuţiile de la momentul respectiv a fost dacă Dr. Ford chiar a murit pe bune, sau a fost ucisă una dintre clonele sale robotizate. 

Părerea mea e că a murit de tot, şi mă bazez pe nişte argumente foarte practice. Anthony Hopkins are 80 de ani, nu cred că şi-ar fi dorit să fie implicat într-un astfel de proiect pe termen lung. În general, actorii mari evită rolurile principale în seriale ce au o perspectivă de 5-6-10 sezoane pentru că ajunge să fie o muncă de rutină. Am citit mai multe interviuri pe tema asta, inclusiv Claire Foy zicea că a fost atrasă de rolul din The Crown tocmai pentru că ştia din start că va juca doar 2 sezoane. În plus, la seriale, satisfacţiile sunt mai mici, timpul rămas pentru proiecte de lungmetraj e redus, plus că ajungi să fii asociat doar cu un anumit personaj. Uitaţi-vă la gaşca din Friends sau actorii din Seinfeld (Julia Louis-Dreyfus a avut nevoie de ani mulţi până să scape de “Elaine”).

Revenind la Westworld, mi se pare că povestea se poate dezvolta extrem de mult, însă depinde de bugetele ce vor fi disponibile. Încă din sezonul 1 au fost semne că există un al doilea parc, cu o tematică diferită, în primul episod din sezonul 2 se vorbeşte despre un total de 6 parcuri (nu e chiar spoiler, au prezentat informaţia asta şi în site-ul lansat în spotul de la SuperBowl). Probabil că nu vom vedea cu totul cele 6 parcuri niciodată, ar presupune nişte costuri uriaşe de costume şi decoruri. Însă sigur vom vedea mai multe detalii din Shogun World, care apare în episodul 5 din sezonul 2, după cum am aflat de pe net.

Va fi interesant de văzut ce vor face “gazdele” după ce termină de lichidat oamenii reali din parc şi cât de repede vor încerca angajaţii rămaşi în viaţă de la Delos să preia controlul.

Pe net s-a discutat mult despre celelalte parcuri, e posibil să fie Roman World şi Medieval World, aşa cum erau în filmul original, cel din 1973. O altă lume ar putea fi Future World, care apare într-un sequel din 1976 al filmului.

Una peste alta, pregătiţi-vă pentru un sezon mişto din Westworld. Aşa cum ziceam, cred că asta va fi producţia principală pentru HBO după ce se termină Game of Thrones.