În 1992, CBS a lansat o miniserie despre viaţa lui Frank Sinatra. 4 episoade a câte 60 şi ceva de minute. În total aproape 5 ore în care au recreat pas cu pas viaţa artistului până la începutul anilor ’90. Se spune că Sinatra a văzut filmul şi a fost de acord cu această miniserie biografică. Ceea ce era mare lucru la vremea respectivă având în vedere că The Voice era în procese pentru diferite biografii controversate. Cel mai cunoscut proces: cel împotriva lui Kitty Kelley, autoarea acestei cărţi.

Dacă sunteţi la fel de pasionaţi ca mine, n-o să vă dea pe spate poveştile din acest film. Multe apar şi în Rat Pack, filmul făcut de HBO în 1998. Altele apar în documentarul făcut tot de HBO, All or nothing at all.

Dacă vă place Sinatra dar n-aţi citit mare lucru despre el, vă recomand Frank Sinatra has a cold. E un articol apărut în revista Esquire în 1966 şi e cunoscut drep „best magazine piece ever written”. 

Revenind la mini-seria produsă de CBS, înţeleg de ce i-a plăcut lui Sinatra. Întâlnirile cu Mafia sunt tratate superficial, ca nişte simple partide de golf, alegerea lui JFK este pusă pe seama ajutorului dat de membrii sindicatelor din Chicago la care a apelat cântăreţul, relaţia cu Ava Gardner nu e prezentată atât de toxic pe cât a fost de fapt. Plus toate sacrificiile pe care le-a făcut el pentru familia Kennedy, de parcă ăia n-ar fi fost nişte oameni politici bine conectaţi oricum.

E o versiune foarte romanţată a poveştii, în care Sinatra suferea foarte mult pentru că era un artist neiubit, neînţeles, sau hărţuit de jurnaliştii răi. Chiar şi bătăile administrate acestora sunt prezentate ca nişte palme. Ceea ce n-a fost cazul, unii jurnalişti au fost băgaţi în spital de oamenii lui Sinatra, după cum povesteşte chiar unul dintre ajutoarele lui, Tony Consiglio în cartea asta.

Nimic despre crizele de gelozie, nimic despre camere de hotel distruse şi beţiile crunte ale artistului. Dacă aveţi 4 ore şi ceva şi sunteţi foarte curioşi, merită să vă uitaţi la film. E împărţit în 2 DVDuri acum şi se găseşte pe Amazon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu