În sfârşit a avut cineva inspiraţia să înceapă procedura de închidere a Voyo.ro. N-au făcut-o până la capăt, pentru că e greu să iei decizii de genul ăsta fără 1 milion de aprobări, dar e un pas înainte. Eu tot sper să realizeze cineva că Voyo e inutil în contextul pieţei de azi.

Săptămâna trecută s-a relansat ProTVplus.ro, un site pe care puteţi vedea gratuit ce se dă live pe ProTV şi puteţi vedea înregistrări ale emisiunilor din ultima săptămână. Asta cel puţin pe hârtie. În practică, s-au pus doar nişte clipuri scurte din fiecare emisiune şi toate încep cu o reclamă enervantă la Adidas în care vorbeşte Caroline Wozniaki. Şi mai sunt nişte episoade din Daria, iubirea mea, însă nu sunt nici de la început, nici de la final, ci câteva zeci începând cu episodul 90. De ce? Nobody knows, nobody cares.

Emisiunile actuale care ar merita urmărite nu sunt acolo. În schimb, sunt La Măruţă, Mă însoară mama şi Vorbeşte lumea. De parcă publicul de mămici, gospodine şi pensionare nu ar avea timp suficient să le vadă live şi ar trebui să se uite la înregistrări.

Pentru că sunt bine dispus după victoria lui Liverpool, vin şi cu câteva sfaturi gratuite. Dacă aş lucra la divizia de content digital a Pro-ului am face curat prin arhive şi aş lua de acolo chestii cu adevărat valoroase cu care să ocup spaţiu pe servere. Revelioanele lui Călinescu. Te uiţi şi câştigi (câteva emisiuni, nu toate, cât să îţi aminteşti cum era). Preţul corect. Roata norocului. Am întâlnit şi români fericiţi. Aş pune toată arhiva cu pastilele Chestiunea Zilei. Ştiu că există pe VHS, le-am urmărit acum vreo 10 ani şi m-am prăpădit de râs la unele faze. Cele mai bune emisiuni Chestiunea Zilei (au fost de-a lungul anilor nişte interviuri excelente luate de Călinescu).

Astea sunt chestii la care ar vrea să se uite lumea, nu Măruţă şi Ştirile ProTV de acum 2 săptămâni. Ba chiar aş fi dispus să plătesc pentru astfel de conţinut.

Bonus: o înregistrare de la revelionul 1999-2000.