Un tip a avut un moment în care a simţit nevoia să arate că e cocoş, s-a întâlnit cu unul la fel de idiot ca el, aşa că acum e cercetat pentru tentativă de omor. 

Cam asta e, pe scurt, povestea cu acel şofer care l-a luat pe capotă pe unul prin Bucureşti

Nici nu prea contează ce a declarat el pe urmă, putea să spună şi că i-a alunecat piciorul pe acceleraţie, că a avut un spasm, că a căzut o piatră pe pedală. Se vede foarte clar că e un episod de cocoşism. „Cum, bă, mă blochezi tu pe mine?”. 

Înţeleg frustrarea şoferului, se adună multe în traficul din Bucureşti. Ce nu înţeleg e gestul lui. În primul rând nu faci asta dintr-o maşină de 2-3 tone pentru că nu ştii cum îţi scapă de sub control şi te-ai nenorocit pe viaţă. Nu mai zic că-l nenoroceşti pe ăla, dar de ce ţi-ai face singur rău?

În al doilea rând, dacă vrei totuşi să te dai cocoş, nu face asta pe trecerea de pietoni. Nu e niciun motiv pentru care să nu stai cât e nevoie acolo. Dacă pietonul ăla decidea să facă un picnic acolo, erai nevoit să stai.

În rest, mi-ar plăcea să văd şi explicaţia pietonului. „Domne, m-am crezut la Mărăşeşti şi am zis că pe aici nu se trece.” L-aş amenda şi pe el, de control.

Episoadele astea de cocoşism sunt permise tocmai din motive ca ăsta:

Șoferul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile și nu mai are voie să conducă niciun tip de autovehicul.

Nu, nene, bulău câteva zile. 30 de zile, să se liniştească. Ah, are copil de 6 săptămâni? Nasol, atunci să fie mai relaxat pe viitor.

1 comentariu. Leave new

  • Mda, toamna trecuta ma duceam la supermarket sa fac cumparaturi. Pe trecerea de pietoni, un taximetrist rrom, a scos capul pe geam si m-a injurat ca „nu stau doua minute dupa tine”. Mentionez ca mergeam normal, ma duceam la cumparaturi, nu aveam intentia sa imi petrec weekendul acolo. In urma cu cativa ani, o doamna sofer nervoasa, tot pe trecerea de pietoni evident, m-a admonestat si ea: „misca-ti ma fundul mai repede”. Si as mai putea continua. S-ar putea crede ca sunt un melc si ma misc cu incetinitorul cand traversez. Daca e asa, ma intreb, de ce oare chestia asta (injuratul de catre soferi pe trecerea de pietoni) nu mi s-a intamplat niciodata, dar niciodata, in strainatate? (doar in mirificul meu Bucuresti…).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu