De câteva luni caut soluţii la masa de prânz pentru că m-am cam săturat de opţiunile pe care le am în zonă. O prietenă a descoperit Catering Sănătos şi mi i-a recomandat, ea e foarte încântată de ei.

Când am auzit cum stau lucrurile (şi cât de ieftină e mâncare de aici) mi s-a părut excelent şi am vrut să comand pentru vreo 2 săptămâni. Pe urmă mi-am potolit entuziasmul şi am comandat o zi, de test.

Catering Sănătos este un serviciu similar cu Lifebox (despre care v-am povestit acum câteva luni): în fiecare dimineaţă ţi se livrează mâncarea pentru toată ziua, cu un meniu diferit de la o zi la alta. Diferenţe sunt multe, însă principala ţine de preţ: un meniu la Catering Sănătos costă 40 de lei pentru o singură zi, iar dacă comanzi pentru 2 săptămâni preţul coboară la 35 de lei. Ceea ce e extrem de puţin, n-ai cum să dai aşa puţini bani decât dacă îţi prepari totul de-acasă.

În comparaţie cu ei, meniul Lifebox costă 68-71 de lei, poate şi mai mult, depinde de numărul de calorii din meniu. La Catering Sănătos nu se numără caloriile, aşa că există un singur meniu pentru toată lumea. Ceea ce poate fi o problemă dacă nu vrei să slăbeşti.

Livrarea

Prima provocare a fost legată de ora de livrare. După ce am dat comanda am fost sunat şi anunţat că pachetul soseşte în jur de 6:20 în zona mea. Livrările se fac strict între 6 şi 9 dimineaţa. Teoretic, dimineaţa ar trebui să fie mai uşor de ajuns dintr-un punct în altul, însă după ora 7:00 nu prea se mai aplică. Aşa că eu aş lungi acest program măcar până la 11:00, în felul ăsta i-aş include şi pe cei care nu se pot trezi foarte devreme.

Eu am luat pachetul şi m-am culcat la loc, pentru că de obicei mai devreme de 8 şi ceva nu mă trezesc. N-aş putea face asta în fiecare dimineaţă, toată ideea e să-mi uşurez viaţa, nu s-o complic. Am înţeles că se poate negocia o oră mai decentă, însă nu mai târziu de 9:00.

Pachetul în sine era o pungă branduită care conţinea ce vedeţi în poza de mai sus. 2 caserole cu mâncare, un pahar cu budinca de chia şi două fructe destul de mici şi cam trecute.

Mâncarea

Budinca de chia cu sirop de fructe de pădure şi bucăţele de ciocolată de casă aka micul dejun. N-aveam aşteptări prea mari, însă m-am săturat, mi s-a părut fresh şi n-am mai avut nevoie de nimic (exceptând gustarea-fruct) până la ora stabilită. În programul pe care îl primeşti orele de masă sunt 8:00 – 10:00 – 12:00 – 15:00 – 18:00. Pentru că m-am dat peste cap cu somnul, am decalat totul cu 2 ore.

Am înlocuit kiwi-ul cu un măr ceva mai mare, nu mi se părea că m-ar fi ajutat în niciun fel acel kiwi mic. 

Prânzul a constat într-o pizza de casă, cu mult pui, mult caşcaval şi ardei. Blatul nu mi-am dat seama exact din ce era, dar părea a fi un soi de omletă. Decent. Cam mult ardei parcă.

La 17:00 alt fruct şi pe la 19:00 deja am intrat în salata de roşii umplute (mă rog, era o roşie medie umplută cu cremă de brânză) şi cu nişte măsline. În fluturaş erau anunţaţi şi nişte crackers, dar nu i-am găsit. Din nou, decent, mai ales dacă aş vrea să ţin cură de slăbire.

Seara am oprit la Lidl, am luat nişte frigărui de pui şi am făcut un tzatziki pentru că eram lihnit.

Concluzii

Catering Sănătos oferă o mâncare cinstită la un preţ mic, însă mi se pare că ar trebui să diferenţieze cumva porţiile în funcţie de sex/greutate/calorii ceva. Sigur, egalitatea e mişto, dar prefer să dau câţiva lei în plus şi să nu mă culc flămând.

Se face economie la diferite aspecte care nu prea contează pentru unii clienţi. Nu e o cutie frumoasă din carton ca la Lifebox, nu ai un site bine pus la punct care să arate mişto, nu ai nişte feluri de mâncare mai elaborate şi nici prea multe opţiuni legate de livrare. În schimb, ai o mâncare bună la doar 35 de lei pe zi. Eu dau cam 20-25 de lei pe zi numai pe masa de prânz acum. 

E drept că şi Lifebox a introdus nişte discounturi pentru cei care comandă mai multe zile la rând, aşa că poţi ajunge şi la ei pe la 64 de lei cu costul pe zi. Tot e destul de mult.

Dacă vreţi, Catering Sănătos e varianta mai “de săraci” a Lifebox. Sau Lifebox e varianta mai premium a Catering Sănătos. Depinde cum pui problema 🙂

Ambele te scapă de grija meselor din timpul săptămânii, cu menţiunea că la Lifebox am reuşit să duc o zi întreagă fără să mai mănânc nimic în plus. Sunt persoane care se satură şi cu mâncarea de la Catering Sănătos.

Dezavantajul cu un astfel de sistem e că iroseşti mâncare dacă ţi se face poftă de un burger şi comanzi din oraş. Pe lângă asta, ajungi să mănânci multă mâncare rece, aşa cum am mai zis. Nimeni nu stă să-şi încălzească mâncarea aia. 

Principalul avantaj e că ai mereu alt fel de mâncare, nu te plictiseşti şi nici nu stai să te gândeşti ce să mai mănânci. Scapi de problema asta pur şi simplu.

Momentan rămân fără un angajament pe termen lung, o să mă hotărăsc de la o zi la alta, dar dacă aveţi alte sugestii le aştept cu tacâmurile pregătite.