Săptămâna trecută cei de la EA Sports au anunţat că pe 29 mai urmează să se lanseze un update gratuit al jocului, care va conţine echipele de la Cupa Mondială, precum şi mai multe module de joc dedicate naţionalelor.

Cei care au trecut de o anumită vârstă probabil că îşi amintesc de jocurile Euro şi World Cup, care apăreau mereu în vara unui turneu final, şi care erau cam singurele în care găseai jucători români. Nu semănau deloc cu realitatea, dar măcar te bucurai că poţi să joci cu Neaga şi Florentin Petre.

Nu ştiu exact cine îşi permitea pe vremea aia să cumpere două jocuri de fotbal în acelaşi ani, mai ales când apăreau şi alte titluri interesante. Aşa că fie jucai demo-ul până te plictiseai, fie luai de pe la un prieten jocul şi îţi satisfăceai curiozitatea.

La momentul respectiv ţin minte că erau şi diferenţe de gameplay, pe care EA Games le introducea în speranţa că va creşte interesul pentru joc.

15 ani mai târziu, iată că se renunţă la practica asta şi vom avea un update gratuit cu echipele care merg în Rusia. 

Interesant e că au apărut zvonuri pe net cum că ăsta ar fi un test din partea EA Games, care încearcă să vadă cum ar prinde această idee de updateuri constante şi gratuite. În acest moment există o problemă reală privind versiunile diferite de FIFA pe care le joacă oamenii. Există useri mai puţin înfocaţi care nu îşi cumpără jocul în fiecare an şi care rămân, practic, blocaţi în afara cercului de prieteni. Chestia asta duce la frustrări şi la jocuri mai puţine. 

Din ce-am înţeles, EA Games ia în calcul un model similar cu Windows 10. O licenţă unică, pe care s-o poţi înnoi periodic şi care să permită tuturor să se joace acelaşi joc. 

Ideea pare mişto, rămâne să vedem dacă se implementează. Nu ştiu dacă un cost lunar ar fi soluţia, dar un „Update pass” anual cred că ar fi destul de apreciat de gameri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu