Când am auzit că urmează să revină m-am bucurat. Îmi devenise anost peisajul muzical românesc, poate şi din cauză că mergeam la cel puţin 2 concerte pe seară. Era perioada aia în care o zi obişnuită de joi includea cel puţin 4 cântări, uneori 5 sau 6. Vineri şi sâmbătă erau concertele mai mari, pe la Sala Palatului, Silver Church sau Polivalentă.

Însă miercurea era pe chill. Miercurea mergeam la concerte “obligatorii” de pe la 8 sau 9, iar pe la 11 ajungeam inevitabil în Club A. De fiecare dată îl găseam pe Cismaru lipit de o bere şi povesteam despre tinereţile noastre. Ceea ce e super ironic, că era 2009 şi noi eram incredibil de tineri.

Cam pe-atunci a revenit Vunk, cu un concert în Club A. Nu ştiu sigur dacă ăla a fost primul concert oficial în noua formulă, dar sigur a fost printre primele. Am fost acolo, ne-am înghesuit ca în nicio altă seară de miercuri şi am cântat “Regele şoselelor” sau “Prăjitură cu jeleu”. 

Să ne înţelegem, cântau trupe bune miercurea în Club A, dar niciuna nu reuşea să rupă gura târgului. Cred că s-a umplut doar la Travka şi la Viţa de Vie. În rest, Zob, KUMM şi alţii strângeau cam jumătate de club. Nu şi la Vunk. Am prins cred că vreo 3 concerte de-ale lor în Club A în decurs de 1 an şi la fiecare a fost nebunie. Încă de atunci am ştiut că dacă băieţii ăştia îşi joacă corect cărţile şi produc ceva hituri vor reuşi să rupă şi pe mainstream. Şi chiar aşa a fost.

Au urmat Pleacă, Aşa, şi, Pierderea lor plus multe alte piese care au ajuns pe radiouri. Apoi au început producţiile mari de concerte, pe concepte elaborate. N-am ajuns la niciunul, o vreme nici n-am vrut să mai aud de concerte în general, după 3 ani de ÎnConcert.ro am vrut să iau o pauză. Însă am auzit numai lucruri bune, am văzut nişte filmări wow şi se spune că Vunk a setat un nou standard privind producţiile muzicale mari în România. 

Anul ăsta o fac din nou, pe 24 mai la Arenele Romane. De data asta pregătesc un concert simfonic, numit Cameleom. Vor fi pe scenă alături de trupă 50 de muzicieni conduşi de dirijorul George Natsis. Un mic teaser puteţi găsi aici. Iar biletele sunt disponibile aici.

CAMELEOM-ul este un hibrid între cameleon și om, o specie nouă de oameni, aceia care nu se tem să arate ce simt, care își acceptă defectele, slăbiciunile, greșelile, sentimentele de vină, speranțele, visele, așteptările sau reușitele, fără să încerce să le ascundă.  Suntem înconjurați de oameni care se tem din ce în ce mai tare să-și asume cine sunt, să-și exteriorizeze emoțiile, din teama de a nu fi judecați, din teama de a nu fi înțeleși și asistăm cu toții la o izolare a oamenilor. Spectacolul povestește transformarea unui om și a emoțiilor prin care trece în fiecare zi de la răsărit până în noaptea ce urmează. 

Şi ca să nu pic singur în găleata cu nostalgie, dacă aveţi şi voi o amintire mişto legată de Vunk, puteţi câştiga una dintre cele 3 invitaţii duble la concert. Aştept până vineri, 18 mai, ora 14:00 poveştile voastre, iar mai apoi voi alege câştigătorii.