in Branded

Dacă vreau, pot să găsesc scuze

În weekend a avut loc meciul de demonstrativ de baschet 3×3 între Echipa Bloggerilor şi Echipa Times New Roman, în cadrul 3×3 Raiffeisen Bank Bucharest Challenger.

O experienţă foarte mişto, pentru care nu m-am pregătit absolut deloc, vorba aia, am jucat baschet ultima oară acum 10 ani, şi se ştie că baschetul e ca mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată.

Mi-am luat şortul cu Liverpool, „nike-urile” de alergare şi când am ajuns acolo am aflat de la Cismaru că Alex Dona, căpitanul celor de la Times New Roman, a jucat baschet prin turneele de amatori. Ceea ce nu m-a descurajat, dar poate reprezenta o scuză destul de bună pentru ce-a urmat.

Oamenii ne-au prezentat frumos, publicul a aplaudat, toată lumea era fericită. Şi chiar ne-am descurcat bine în primele 2 minute jumate, cât timp a fost 1-1. Am şi dovadă cu tabela!

Pe urmă nu-mi dau seama exact ce s-a întâmplat, cert e că Echipa TNR a început să dea coşuri pe bandă rulantă, în timp ce noi n-am mai reuşit nimic. Aş putea să mă scuz că n-am fost prea mult pe teren după minutul 4 (atunci m-a înlocuit Bunescu), sau să dau vina pe Cismaru, că i s-a terminat lui benzina, sau să dau vina pe noroc pentru că au dat adversarii noştri nişte coşuri din afara semicercului de zici că erau în competiţia oficială.

Dar adevărul e că toţi gâfâiam după 10 minute. Cred că am ţinut de scor până s-au încălzit oamenii de la TNR. Singurele coşuri date de Team # au fost marcate de vloggerul Radu Constantin. Practic, în echipa bloggerilor, tot vloggerul a salvat onoarea. S-a terminat 15-2, un scor destul de dur, dat fiind că… nimic. Retrag, a fost un scor normal.

În rest, am dat cele două mingi semnate de Duşan Bulut câştigătorilor, am făcut poză cu cel mai bun jucător de baschet 3×3 din lume şi m-am convins că trebuie să fac sport mai des.

Ce m-a surprins a fost că toată competiţia asta e extrem de bine organizată. Iar faptul că din acest an există şi o competiţie feminină e o idee excelentă, am văzut nişte meciuri foarte bune între fete. Am avut câteva echipe din România înscrise, iar Ştiinţa Bucureşti chiar a ajuns în finală, unde a pierdut cu 11 – 21 contra franţuzoaicelor de la Paris Squad. Ceea ce nu e neapărat o surpriză, le-am văzut pe franţuzoaice live, erau unplayable în multe momente ale jocului.

La băieţi, echipa lui Dusan Bulut, Novi Sad Al Wahda n-a reuşit să câştige un nou titlu, fiind învinsă în finală de Riga, care au luat trofeul pentru a doua oară consecutiv. Însă a fost foarte strâns, 21 la 20. Cred că pe o parte dintre sportivii ăştia îi vom vedea şi la Tokio, în 2020, când baschetul 3×3 va fi disciplină olimpică.

Mai multe detalii despre următoarele competiţii de baschet 3×3 (pentru că e calendarul plin de astfel de turnee) găsiţi pe 3la3.ro – siteul celor de la Sport Arena Streetball.

Şi dacă chiar vreţi să vă distraţi 20 de minute cu cascadorii râsului, secţiunea baschet, aveţi aici înregistrarea meciului.

Pentru posteritate:

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu