Zilele astea au fost super intense, şi nu mă refer neapărat la proteste în sine, ci la ceea ce a curs pe Facebook şi prin presă după aia. Eu trebuie să recunosc că m-am concentrat foarte greu la muncă, încă de luni dimineaţă aveam deschise tot felul de taburi cu diverse grozăvii, iar de la o oră la alta îmi mai trimiteau diverşi prieteni alte chestii. Problema e că toate aceste clipuri şi texte n-au făcut decât să mă înfurie, aşa că am decis să mă opresc.

Sunt o grămadă de lucruri mai bune de făcut decât să citim fiecare mărturie despre abuzurile făcute de jandarmerie. M-am surprins zilele trecute citind un articol scris de o fată care s-a mutat din ţară, lucrează într-un bar din Paris şi care a plâns pentru că a văzut oameni gazaţi în Piaţa Victoriei. 10 paragrafe. Great, dar nu ne foloseşte să ne încărcăm gratuit cu energie negativă. Am devenit nişte umeri colectivi pe care plâng scriitorii de pe Facebook în aşteptarea unor likeuri şi share-uri consolatoare.

Mai bine citiţi o carte, Epoca Inocenţei, de exemplu. E primul volum din seria Terra XXI şi tocmai au început precomenzile pentru volumul 2: Apusul.

Sau vă uitaţi la Who is America?, La Casa de Papel şi alte seriale interesante de pe Netflix sau HBO Go.

N-aveţi chef să staţi în casă? Ieşiţi la plimbare. Noua zonă din parcul Bordei este amenajată, aşa că vă puteţi plimba pe malul lacului Floreasca într-o zonă foarte frumoasă (o să revin cu un articol pe tema asta).

Practic, orice e mai util decât să citiţi chestii despre protestele de vinerea trecută.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu