Cred că am de vreo 2 luni în lista mea de pe Netflix acest serial documentar, zilele trecute mi-am făcut timp să văd unul dintre episoade. Apoi altul, şi altul. Sunt foarte interesante, bine scrise şi rezumă excelent anumite subiecte. Fiecare episod are 18-20 de minute şi tratează o anumită temă.

Astrology, explained. Cryptocurrency, explained. Momentan sunt 15 episoade apărute, vor fi 20 în total în primul sezon. În fiecare miercuri apare câte un episod nou.

Mi se par o variantă foarte bună pentru momentele în care ai nişte timp de pierdut şi nu vrei să te joci vreo chestie stupidă. 

Din episodul cu astrologia am aflat, de exemplu, cum a apărut rubrica de horoscop în ziare. Se pare că un astrolog a scris un fel de previziuni la naşterea prinţesei Margareta a Angliei şi a zis că se va întâmpla ceva important în momentul în care Margareta va avea 7 ani. A urmat abdicarea Regelui Eduard al VII-lea, preluarea tronului de către fratele său, George al VI-lea, moment în care acel astrolog a început să scrie previziuni despre oameni obişnuiţi care erau născuţi în diverse zodii. Chestie care a fost preluată de tot mai multe ziare, până când s-a ajuns la showuri dedicate cu horoscop în India.

Şi ăsta e doar un exemplu, înveţi lucruri noi şi din clipul cu îmbătrânirea şi nu numai. Ok, n-o să-ţi dai doctoratul după 15 minute de video, dar sunt foarte bine făcute.

Showul este creat de cei de la Vox, care au şi pe site o secţiune de genul ăsta, şi care în ultimii ani au tot circulat prin social media cu clipurile lor.

1 comentariu. Leave new

  • Stranie coincidenta episodul cu pandemia, aparut in noiembrie 2019, chiar inaintea decla sariii nenorocirii! Descrie exact ce se intampla in martie 2020.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu