Cred că am de vreo 2 luni în lista mea de pe Netflix acest serial documentar, zilele trecute mi-am făcut timp să văd unul dintre episoade. Apoi altul, şi altul. Sunt foarte interesante, bine scrise şi rezumă excelent anumite subiecte. Fiecare episod are 18-20 de minute şi tratează o anumită temă.

Astrology, explained. Cryptocurrency, explained. Momentan sunt 15 episoade apărute, vor fi 20 în total în primul sezon. În fiecare miercuri apare câte un episod nou.

Mi se par o variantă foarte bună pentru momentele în care ai nişte timp de pierdut şi nu vrei să te joci vreo chestie stupidă. 

Din episodul cu astrologia am aflat, de exemplu, cum a apărut rubrica de horoscop în ziare. Se pare că un astrolog a scris un fel de previziuni la naşterea prinţesei Margareta a Angliei şi a zis că se va întâmpla ceva important în momentul în care Margareta va avea 7 ani. A urmat abdicarea Regelui Eduard al VII-lea, preluarea tronului de către fratele său, George al VI-lea, moment în care acel astrolog a început să scrie previziuni despre oameni obişnuiţi care erau născuţi în diverse zodii. Chestie care a fost preluată de tot mai multe ziare, până când s-a ajuns la showuri dedicate cu horoscop în India.

Şi ăsta e doar un exemplu, înveţi lucruri noi şi din clipul cu îmbătrânirea şi nu numai. Ok, n-o să-ţi dai doctoratul după 15 minute de video, dar sunt foarte bine făcute.

Showul este creat de cei de la Vox, care au şi pe site o secţiune de genul ăsta, şi care în ultimii ani au tot circulat prin social media cu clipurile lor.