De câteva zile testez noul Spider-Man, unul dintre cele mai aşteptate jocuri din această toamnă, lansat pe 7 septembrie. Jocul este creat de Insomniac Games, în colaborare cu Sony Entertainment şi Marvel Games. Mai exact, Marvel avea licenţa şi s-a dus la Sony pentru a crea acest joc pe PlayStation, apoi Sony i-a contractat pe developerii de la Insomniac Games.

Ce-au reuşit oamenii ăştia (care n-aveau în palmares vreun super joc până acum) este impresionant. Spider-Man excelează în tot ce ţine grafica, povestea, gameplay-ul. Dar să o luăm pe rând, din perspectiva unui om care nici nu e obsedat de super-eroi, nici nu se joacă prea mult jocuri cu story.

„Oh, ce drăguţ, încă un joc cu super-eroi”. Eram de-a dreptul circumspect înainte să-l instalez, dar mă aşteptam la o grafică bună, aşa că am zis că merită să-i acord 2-3 ore. 

Băi, nu. N-ai cum să stai doar 2-3 ore pe el, pur şi simplu te prinde. Tocmai pentru că e un joc cu super-eroi îl poate face atât de spectaculos. În timp ce majoritatea jocurilor de genul ăsta se străduiesc (şi multe eşuează) să construiască nişte reacţii cât mai apropiate de realitate, Spider-Man se duce în extrema cealaltă. Evident că părţile în care Peter Parker este în costum vor fi exagerate la maximum, evident că sare şi aleargă dintr-un colţ în altul sfidând legile fizicii. E Omul Păianjen!

În plus, le-a ieşit extrem de bine partea de gameplay cu bucăţile de interacţiune umană. Misiunile sunt suficient de challenging, însă nu te descurajează. Eu am parcurs cam 20% din joc până acum, însă cel mai greu mi-a fost să trec de misiunea de la început, în care Spider Man trebuie să cureţe o clădire de băieţi răi, apoi să-l prindă pe unul mare şi rău şi să-l bage la închisoare.

Sunt două lucruri care sigur o să vă placă dacă încercaţi jocul: scenele de luptă în care faceţi destul de uşor scheme, combo-uri şi loviţi adversarii în toate poziţiile posibile şi momentele în care vă plimbaţi prin New York dintr-un zgârie-nor pe altul. Nivelul de detaliu de aici este foarte bun, mie mi s-a întâmplat de mai multe ori să mă plimb ca în GTA V şi să ignor misiunile, just for the fun of it.

Spider-Man este disponibil în PlayStore la preţul de 309 lei sau la 280 de lei pe Emag.

2 comentarii. Leave new

  • >Ce-au reuşit oamenii ăştia (care n-aveau în palmares vreun super joc până acum)

    That’s where you’re wrong, kiddo, Insomniac au fost de la bun început priviţi în industrie ca un dev de top care au livrat aproape toate jocurile de o calitate impresionantă. Also, Ratchet and Clank.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu