De câteva zile testez noul Spider-Man, unul dintre cele mai aşteptate jocuri din această toamnă, lansat pe 7 septembrie. Jocul este creat de Insomniac Games, în colaborare cu Sony Entertainment şi Marvel Games. Mai exact, Marvel avea licenţa şi s-a dus la Sony pentru a crea acest joc pe PlayStation, apoi Sony i-a contractat pe developerii de la Insomniac Games.

Ce-au reuşit oamenii ăştia (care n-aveau în palmares vreun super joc până acum) este impresionant. Spider-Man excelează în tot ce ţine grafica, povestea, gameplay-ul. Dar să o luăm pe rând, din perspectiva unui om care nici nu e obsedat de super-eroi, nici nu se joacă prea mult jocuri cu story.

“Oh, ce drăguţ, încă un joc cu super-eroi”. Eram de-a dreptul circumspect înainte să-l instalez, dar mă aşteptam la o grafică bună, aşa că am zis că merită să-i acord 2-3 ore. 

Băi, nu. N-ai cum să stai doar 2-3 ore pe el, pur şi simplu te prinde. Tocmai pentru că e un joc cu super-eroi îl poate face atât de spectaculos. În timp ce majoritatea jocurilor de genul ăsta se străduiesc (şi multe eşuează) să construiască nişte reacţii cât mai apropiate de realitate, Spider-Man se duce în extrema cealaltă. Evident că părţile în care Peter Parker este în costum vor fi exagerate la maximum, evident că sare şi aleargă dintr-un colţ în altul sfidând legile fizicii. E Omul Păianjen!

În plus, le-a ieşit extrem de bine partea de gameplay cu bucăţile de interacţiune umană. Misiunile sunt suficient de challenging, însă nu te descurajează. Eu am parcurs cam 20% din joc până acum, însă cel mai greu mi-a fost să trec de misiunea de la început, în care Spider Man trebuie să cureţe o clădire de băieţi răi, apoi să-l prindă pe unul mare şi rău şi să-l bage la închisoare.

Sunt două lucruri care sigur o să vă placă dacă încercaţi jocul: scenele de luptă în care faceţi destul de uşor scheme, combo-uri şi loviţi adversarii în toate poziţiile posibile şi momentele în care vă plimbaţi prin New York dintr-un zgârie-nor pe altul. Nivelul de detaliu de aici este foarte bun, mie mi s-a întâmplat de mai multe ori să mă plimb ca în GTA V şi să ignor misiunile, just for the fun of it.

Spider-Man este disponibil în PlayStore la preţul de 309 lei sau la 280 de lei pe Emag.