Unul dintre filmele româneşti pe care n-am reuşit să le văd la cinema, şi pe care m-am bucurat să le descopăr pe net. HBO Go a cumpărat drepturile de streaming pentru acest film din 2017, care îl are pe Dragoş Bucur în rolul principal. 

Iniţial am crezut că e „just another communism movie”, ceea ce nu m-a încântat foarte tare. Însă auzisem numai lucruri bune, aşa că m-am uitat, iar prima jumătate de film n-am reuşit să mă dezlipesc de ecran. Poate are legătură cu faptul că regizorul este un străin, Jesus del Cerro, un spaniol care a mai regizat nişte filme şi seriale româneşti, dar care n-a trăit comunismul, aşa că a putut să se detaşeze puţin şi să dea o notă de umor lucrurilor. Şi cu toate astea, prima parte a filmului surprinde perfect situaţia socială dinainte de ’89. 

Andrei Florescu (personajul lui Dragoş Bucur) este taximetrist în Bucureşti şi se descurcă cum poate. Mai face rost de o jumătate de porc cu care face troc printre vecinii de scară, mai obţine diverse favoruri. Totul se schimbă pentru el în momentul în care află că a moştenit o insulă din Hawaii de la un unchi fugit în SUA în urmă cu mulţi ani. 

De-aici porneşte aventura, care la un moment dat are un twist comic şi uşor neverosimil. De-asta spun că de la jumătate încolo filmul e mai mult entertainment şi mai puţin o poveste realistă. Oricum, Dragoş Bucur e bun, Cristina Flutur la fel, iar Rodica Lazăr e impecabilă, as usual. De văzut. Îl găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu