Vineri începe unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Bucureşti: Les Films de Cannes à Bucarest. Ajuns la ediţia a 9-a festivalul are loc între 19 şi 28 octombrie şi aduce atât filme premiate la mari festivaluri din afară, cât şi o mulţime de avanpremiere româneşti. Proiecţiile au loc la Cinema PRO, Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului şi nu numai. Programul complet este aici.

Dintre filmele internaţionale, veţi putea vedea cele mai importante producţii premiate la Cannes (evident), precum şi câştigătoarele de la Berlin şi Veneţia. Vorbim despre BlacKkKlansman (marele premiu de la Cannes din acest an), bilete aici, Cold War (premiul pentru regie tot la Cannes 2018), Dogman (premiul pentru interpretare masculină la Cannes) sau Roma (Leul de Aur la Veneţia).

Filmele româneşti care au avanpremiere sau proiecţii speciale: Alice T – cel mai nou film al lui Radu Muntean, Distanţa dintre mine şi mine de Mona Nicoară, Lemonade – debutul Ioanei Uricariu, Touch Me Not – debutul Adinei Pintilie care a câştigat Ursul de Aur la Berlin, plus primul episod din Hackerville – primul serial produs de HBO România pe care îl aştept ca pe pâinea caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu