Am fost săptămâna trecută la vizionarea primelor două episoade din Hackerville – cel mai nou serial produs de HBO Europe. 

Filmările au avut loc în Bucureşti, Timişoara şi Frankfurt, iar povestea principală e legată de hackerii români, deja vestiţi în toată lumea. 

Cineva sparge nişte servere ale unor bănci, nişte nemţi care se ocupau de securitate cibernetică pleacă pe urmele făptaşilor şi ajung la Timişoara. Unde exista o adunătură de semi-incompetenţi, în frunte cu personajul lui Andi Vasluianu, Adam Sandor.

Mi-a plăcut mult că a fost inclusă în scenariu povestea unei specialiste în securitate cibernetică din Germania, care are origini româneşti, astfel că producătorii au fost nevoiţi să caute o actriţă cu un astfel de background. Au găsit-o pe Anna Schumacher, fiica marelui actor Ovidiu Schumacher (care apare şi el în serial, chiar în rolul tatălui Lisei Metz).

Povestea devine mai interesantă abia după episodul 2, când se stabilesc toate datele problemei, iar filmul începe să aibă mai mult suspans.

Partea bună e că nu s-a alunecat prea tare spre panta tehnică, însă nici nu e caricaturizată treaba cu hackerii. Mi se pare că documentarea e bine făcută, de fapt, e o producţie de bună calitate cu totul.

După mulţi ani, mi se pare că avem un produs ce poate fi exportat cu succes în alte ţări din Europa.

Hackerville este pe HBO şi HBO Go din 4 noiembrie.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu