in De soi

Pe Bune cu Claudiu Teohari (Teo): „În România, când auzi că ceva e de calitate, înseamnă că nu e popular”

Prima veste e că a început un sezon nou din podcastul Pe Bune. Asta înseamnă că ar trebui să urmăriţi cam din 2 în 2 săptămâni canalul de SoundCloud ca să vedeţi ce mai apare nou.

A doua veste e că au acest episod cu Claudiu Teohari (stand-up comedian-ul Teo). Care zice multe chestii mişto, printre care şi asta din titul. Evident că am scos-o puţin din context, dar cam pe-acolo e ideea şi mi se pare extrem de bună observaţia. E genul ăla de chestie pe care o percepi, dar pe care nu poţi s-o verbalizezi până când nu o auzi spusă de cineva. 

Şi cumva mi-a adus aminte de o piesă de-ale lui Deliric, care e tot în direcţia aia cu versurile:

Am vrut să fac piese fără să-mi pese dar nu prea-mi iese
Am zis că fac piese mai vesele să-ți miște fesele
Fă piese mai pentru mase, să-ți umpli mesele
Lasă-i in pace, le place să-și admire lesele

E lesne de-nțeles, nu știi să-ți aperi interesele
Când toți îți cer shaorma, de ce servești delicatesele

Aici cred că ar fi o discuţie mai amplă, dincolo de „sunt mulţi români proşti, aşa că majorităţii nu-i plac chestiile mai culte”. Că nu e numai asta. Cred şi că oamenii non-proşti care consumau cât de cât aceste produse de calitate, au acceptat la un moment dat să treacă pe alea populare şi să lase chestiile de calitate pentru anumite situaţii izolate. Gen alea în care vrei să te culturalizezi puţin şi te mai duci la un spectacol de teatru, sau mai vezi un film bun, iei o gură de „calitate”, apoi te întorci la existenţa în mainstream.

Revenind la podcastul cu Teo, merită să-l ascultaţi, sunt chestii foarte mişto pe care le zice acolo. Despre cum interacţionează cu publicul, despre ce şi cum a furat nişte glume la începutul carierei din admiraţie pentru comedianţii din afară, despre prejudecăţile românilor şi ţara în care trăim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu