Mai ştiţi lista de restaurante la care să mănânci în 2019? Ieri eram în zona Timpuri Noi, se făcuse ora prânzului, aşa că m-am gândit că ar fi un prilej bun să opresc la MEATic Bucureşti, restaurantul deschis recent de Adi Hădean.

MEATic Bucureşti este parte din Carnivale Food Market, un concept nou şi interesant de food court în care sunt adunate mai multe restaurante sub acelaşi acoperiş. Proprietari sunt cei de la Fratelli, motiv pentru care fix alături e deschis şi un Biutiful ce funcţionează ca restaurant independent, din câte mi-am dat seama. Le găsiţi în noua clădire de birouri de la Timpuri Noi Square, vis-a-vis de staţia de metrou.

În cadrul Carnivale Food Market funcţionează 5 restaurante: MEATic, Camionetta, Gattini, Japanos şi Zaitoone + ceva stand cu waffles. La intrare este o camionetă drăguţă în care e casieria. Acolo primeşti un card pe care îţi poţi pune bani, pentru că la restaurante nu poţi plăti decât cu acel card. Ca la orice festival. Partea bună e că plata la restaurante merge foarte repede în felul ăsta.

MEATic by Adi Hădean

MEATic este numele restaurantului deschis de Adi Hădean la Oradea. Am înţeles că e un restaurant premium, la care multe preparate sunt pe bază de carne (do’oh!). N-am ajuns încă, dar mi-aş dori. După cum explică chiar Adi Hădean în acest interviu, MEATic Bucureşti n-are nicio treabă cu ce e la Oradea. Momentan, se servește doar prânzul, așa că e mai degrabă un fel de “împinge tava” premium (şi sper să nu se simtă jignit dacă ajunge să citească asta).

Ideea e că pentru meniurile de prânz, care sunt principalul focus, găsiţi 12-14 preparate româneşti, în mare parte cu carne, în fiecare zi altele. Când am fost eu erau o ciorbă de văcuţă, o supă cremă (parcă de mazăre), o salată cu peşte afumat, un pilaf cu vită care arăta absolut bestial, nişte gujoane de pui (adică chicken fingers), caşcaval pane, o plăcintă cu prune şi alte chestii pe care nu mi le mai amintesc. Cred că mi-aş fi luat vreo 6-7 feluri din ce era acolo.

Am ales gujoanele de pui şi o ciorbă de văcuţă. Cam aşa ceva:

Ciorba de văcuţă a fost 11 lei, degeţelele de pui cu acel sos de maioneză cu ciuperci au fost 19 lei, o porţie de pâine (2 felii groase dintr-o pâine consistentă pe vatră, posibil cu maia) a fost 5 lei.

În total 35 de lei pentru un prânz foarte bun. Ciorba de văcuţă e o ciorbă corectă, care nu m-a dat pe spate, dar nici nu m-a dezamăgit. Eu dau 7 lei pe o zeamă cu o carne tare şi nişte legume aruncate aiurea la restaurantul împinge tava la care mănânc. Mi-ar plăcea să am pe lângă birou o astfel de opţiune, aş da bucuros cei 4 lei în plus.

Gujoanele au fost dintr-un pui gustos, iar sosul era extrem de săţios. Totul bine proporţionat astfel încât să nu ţi se facă rău.

Aş da în fiecare zi 35 de lei pentru o astfel de masă? Probabil că nu, însă rar se întâmplă să mănânc ciorbă şi felul 2 la prânz. De obicei dau cam 16-17 lei pe un fel de mâncare absolut banal, care nu mă satisface, şi care nu e nici prea gustos, nici super sănătos. L-aş schimba fără să mă gândesc de două ori pe acel pilaf cu vită la care încă mă gândesc şi care era vreo 26 de lei.

La prima vedere, MEATic Bucureşti mi s-a părut un loc în care poţi să mănânci un prânz bun, la un preţ ceva mai mare decât media din oraş. Însă diferenţa e justificată prin ingrediente şi gust. Clar nu e pentru cei care preferă o shaorma mare la 10 lei.

Momentan programul este unul ciudat. Mă rog, ciudat pentru România, că prin Italia şi Spania am văzut mereu cazuri de genul ăsta. Luni şi marţi Carnivale Food Market este deschis între 11:00 şi 15:00, iar de miercuri până duminică e un program de la 11:00 până la 15:00 şi un alt program de seară, între 18:00 şi 24:00. Sunt şi alte planuri pentru MEATic. Duminica vor avea un brunch la 100 de lei, iar pentru weekend va exista şi opţiunea să comanzi mâncare pe care s-o iei acasă. Iar pentru cină nu vor exista rezervări, se va merge pe principiul primul venit, primul servit.

Dacă vreţi să testaţi, recomandarea mea e să mergeţi cu ceva prieteni în weekend, astfel încât să încercaţi chestii de la fiecare restaurant: paste de la Gatinni, o pizza de la Camionetta, ceva de la MEATic + nişte waffles la desert.