Mai ştiţi lista de restaurante la care să mănânci în 2019? Ieri eram în zona Timpuri Noi, se făcuse ora prânzului, aşa că m-am gândit că ar fi un prilej bun să opresc la MEATic Bucureşti, restaurantul deschis recent de Adi Hădean.

MEATic Bucureşti este parte din Carnivale Food Market, un concept nou şi interesant de food court în care sunt adunate mai multe restaurante sub acelaşi acoperiş. Proprietari sunt cei de la Fratelli, motiv pentru care fix alături e deschis şi un Biutiful ce funcţionează ca restaurant independent, din câte mi-am dat seama. Le găsiţi în noua clădire de birouri de la Timpuri Noi Square, vis-a-vis de staţia de metrou.

În cadrul Carnivale Food Market funcţionează 5 restaurante: MEATic, Camionetta, Gattini, Japanos şi Zaitoone + ceva stand cu waffles. La intrare este o camionetă drăguţă în care e casieria. Acolo primeşti un card pe care îţi poţi pune bani, pentru că la restaurante nu poţi plăti decât cu acel card. Ca la orice festival. Partea bună e că plata la restaurante merge foarte repede în felul ăsta.

MEATic by Adi Hădean

MEATic este numele restaurantului deschis de Adi Hădean la Oradea. Am înţeles că e un restaurant premium, la care multe preparate sunt pe bază de carne (do’oh!). N-am ajuns încă, dar mi-aş dori. După cum explică chiar Adi Hădean în acest interviu, MEATic Bucureşti n-are nicio treabă cu ce e la Oradea. Momentan, se servește doar prânzul, așa că e mai degrabă un fel de „împinge tava” premium (şi sper să nu se simtă jignit dacă ajunge să citească asta).

Ideea e că pentru meniurile de prânz, care sunt principalul focus, găsiţi 12-14 preparate româneşti, în mare parte cu carne, în fiecare zi altele. Când am fost eu erau o ciorbă de văcuţă, o supă cremă (parcă de mazăre), o salată cu peşte afumat, un pilaf cu vită care arăta absolut bestial, nişte gujoane de pui (adică chicken fingers), caşcaval pane, o plăcintă cu prune şi alte chestii pe care nu mi le mai amintesc. Cred că mi-aş fi luat vreo 6-7 feluri din ce era acolo.

Am ales gujoanele de pui şi o ciorbă de văcuţă. Cam aşa ceva:

Ciorba de văcuţă a fost 11 lei, degeţelele de pui cu acel sos de maioneză cu ciuperci au fost 19 lei, o porţie de pâine (2 felii groase dintr-o pâine consistentă pe vatră, posibil cu maia) a fost 5 lei.

În total 35 de lei pentru un prânz foarte bun. Ciorba de văcuţă e o ciorbă corectă, care nu m-a dat pe spate, dar nici nu m-a dezamăgit. Eu dau 7 lei pe o zeamă cu o carne tare şi nişte legume aruncate aiurea la restaurantul împinge tava la care mănânc. Mi-ar plăcea să am pe lângă birou o astfel de opţiune, aş da bucuros cei 4 lei în plus.

Gujoanele au fost dintr-un pui gustos, iar sosul era extrem de săţios. Totul bine proporţionat astfel încât să nu ţi se facă rău.

Aş da în fiecare zi 35 de lei pentru o astfel de masă? Probabil că nu, însă rar se întâmplă să mănânc ciorbă şi felul 2 la prânz. De obicei dau cam 16-17 lei pe un fel de mâncare absolut banal, care nu mă satisface, şi care nu e nici prea gustos, nici super sănătos. L-aş schimba fără să mă gândesc de două ori pe acel pilaf cu vită la care încă mă gândesc şi care era vreo 26 de lei.

La prima vedere, MEATic Bucureşti mi s-a părut un loc în care poţi să mănânci un prânz bun, la un preţ ceva mai mare decât media din oraş. Însă diferenţa e justificată prin ingrediente şi gust. Clar nu e pentru cei care preferă o shaorma mare la 10 lei.

Momentan programul este unul ciudat. Mă rog, ciudat pentru România, că prin Italia şi Spania am văzut mereu cazuri de genul ăsta. Luni şi marţi Carnivale Food Market este deschis între 11:00 şi 15:00, iar de miercuri până duminică e un program de la 11:00 până la 15:00 şi un alt program de seară, între 18:00 şi 24:00. Sunt şi alte planuri pentru MEATic. Duminica vor avea un brunch la 100 de lei, iar pentru weekend va exista şi opţiunea să comanzi mâncare pe care s-o iei acasă. Iar pentru cină nu vor exista rezervări, se va merge pe principiul primul venit, primul servit.

Dacă vreţi să testaţi, recomandarea mea e să mergeţi cu ceva prieteni în weekend, astfel încât să încercaţi chestii de la fiecare restaurant: paste de la Gatinni, o pizza de la Camionetta, ceva de la MEATic + nişte waffles la desert.

8 comentarii. Leave new

  • Neața. Nu m-am simțit jignit:). Mulțam fain și mai hai. Schimbăm bufetul zilnic:).

    Răspunde
  • Castronul cu ciorba mi se pare foarte mic, pare mai degraba ca e jumatate de portie de ciorba in el.
    Gujoanele acelea ce sunt: un fel de pui shangai sau aripi date prin pesment si prajite?

    Răspunde
    • Şi mie mi s-a părut mic castronul când l-am văzut, dar nu-i chiar aşa mic. Mi s-a părut o porţie normală, cam ca la Ciorbărie, de exemplu (unde multe ciorbe sunt mai scumpe de atât).

      Gujoanele sunt fix fâşii de pui date prin ceva pesmet şi prăjite. Piept de pui, sau pui shanghai fără susan. Aveau la Cuptorul cu lemne într-o vreme şi le ziceau „degeţele de pui”. Diferenţa la astea e că nu sunt deloc uleioase.

  • Crispy strips, man, așa se numesc 😛

    Răspunde
  • Am încercat aseară, la recomandarea din articolul ăsta. Never again.

    „Iar pentru cină nu vor exista rezervări, se va merge pe principiul primul venit, primul servit.” Yeah, right 🙂 Eram două persoane, ne-am așezat la masa mare (cea din prim plan în poză) de unde a venit o domnișoară nu foarte politicoasă de la MEATic și ne-a gonit pentru că masa era rezervată pentru grup mare și că urma să pună mâncare pe ea (?!). Evident, n-am mai luat nimic de la MEATic și ne-am mulțumit cu paste de la Gatinni (măcar oamenii de acolo sunt super de treabă) pe care le-am plimbat 5 minute până am găsit două locuri la barurile din jurul stâlpilor.

    Răspunde
    • Am înţeles că au avut ceva seară de tapas. Probabil că momentan e work in progress, teoretic nici nu e deschis în mod oficial în weekend.

  • Eu zic ca preturile sunt mari pentru ce ofera si un pranz ok este poate peste 40 de lei.
    Totusi sa ceri 25-30 de lei pt un snitel si multe alte reparate din carne fara garnitura mi se pare exagerat.
    Mancarea arata mai bine, dar am manacat si chestii care nu mi-au placut desi aratau bine. NU recomand carnatii.
    Ciorba era 10 lei in prima luna acum au facut-o 11. A fost buna de fiecare data si suficienta.
    Mancarea nu se schimba in fiecare zi, chiar se refoloseste. Am vazut o zi salata de varza murata cu bacon, a doua zi avea varza calita cu bacon opt care bag mana in foc ca au folosit ce ramasese din ziua precendenta.

    Răspunde
  • Lucrez in cladirea de birouri in care se afla Meatic si de fiecare data cand am incercat am ramas dezamagit. Mancarea este extrem de slaba, iar ceapa cruda in mancaruri, piure de cartofi cu apa si ceafa de porc cruda reprezinta motivele afirmatiei mele. Calitatea este atat de jos incat nu are rost mai vorbesc si de preturi care sunt exorbitante. Un mic exemplu: piureul de cartofi baltiti in apa este 14 lei portia.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu