Cu riscul de a provoca pofte nestăvilite, revin şi cu această listă de restaurante pe care vi le recomand anul acesta. Asta după conferinţe, spectacole de teatru şi seriale. Hai că v-am făcut program pentru 2019.
Le-am împărţit în două, unele pe care le-am încercat deja (şi la care merg chiar des), altele la care încă n-am ajuns. Fără pretenţii să fie cele mai bune sau cele mai scumpe, sunt alea pe care le recomand eu.
Restaurante pe care le-am încercat deja
La Samuelle – chiar şi acum când scriu mă gândesc la cel mai bun risotto din oraş care este cel cu pui pe care îl găsiţi La Samuelle. Un restaurant mai high-end aflat la Piaţa Charles de Gaulle, dar care e suficient de accesibil încât să nu faceţi gaură într-un buget de corporatist. Recomand şi sufleul cu ciocolată şi îngheţată de portocale. (La Samuelle este în Piaţa Charles de Gaulle, pe partea cu Arcul de Triumf, chiar pe colţ).
Marty’s – am mai scris de câteva ori despre ei, e un restaurant la care puteţi merge pentru o masă bună cu prietenii atunci când nu vreţi neapărat ceva sofisticat. E cumva un bistro premium dacă vreţi să-i spunem aşa. Recomand pulled pork-ul, burgerul e bun, coastele sunt demenţiale, cheesecake-ul cu banane (foto mai jos) este un must. Şi cartofi dulci prăjiţi neapărat! Abia aştept să mai deschidă un restaurant în Bucureşti, ca să nu mai fie nevoie să mai merg până în Sun Plaza special pentru asta. (Marty’s este în Sun Plaza, la ultimul etaj din mall).
Peking Duck – restaurantul chinezesc preferat din Bucureşti, unul dintre my safe spots. Fiind şi foarte aproape de casă, dau o fugă la Peking Duck de fiecare dată când vreau să mănânc bine de tot şi frigiderul e gol. Furnici în copac, pui pe plită încinsă, pui în cuib, astea sunt doar câteva dintre preferatele mele. Am încercat multe alte preparate, inclusiv raţa e foarte bună. Am dus şi prieteni care au fost încântaţi şi au revenit aici cu plăcere. (Peking Duck este pe Şoseaua Mihai Bravu 62A, la parterul clădirii Spectrum, aproape de Obor).
Sushi Terra – tot un restaurant asiatic, de data asta de sushi. Cu menţiunea că eu nu mă omor după sushi în general, aşa că mănânc alte chestii când ajung la Sushi Terra. Preţuri ceva mai mari decât la Peking Duck, dar mâncarea e bună şi cred că e cea mai bună opţiune culinară din Veranda Mall. Mai există un Sushi Terra şi pe undeva pe Dorobanţi. (Sushi Terra este la parterul Veranda Mall de lângă Obor).
Ciorbăria – intră deja la fast-food, dar tot e bun, şi se poate mânca acolo, aşa că l-am pus pe listă. Nicio noutate aici, am scris recent despre cât de des am ajuns să mănânc ciorbă în 2018 datorită lor. Recomand gulaşul, ciorba rădăuţeană şi pe cea de salată. Ciorba de burtă e okish, dar nu se compară cu cea de la Sibiu. (Ciorbăria are mai multe restaurante pe la Victoriei, Calea Dorobanţilor, intersecţia Eminescu cu Tunari).
Hashtag Pub – alt safe spot la care ajung când n-am chef de chinezesc. Sau când vreau un prânz bun în zona biroului. E tot pe la Obor, în spatele unui bloc lung pe Mihai Bravu. Popeye’s Chicken (foto mai sus) e o variantă de semi-regim – pui cu spanac, caşcaval pe deasupra şi cartofi la cuptor, în timp ce burgerul e recomandat doar dacă sunteţi în cheat day. Preţurile sunt şi ele decente. (Hashtag Pub e pe Şoseaua Mihai Bravu nr. 32, în spatele blocurilor).
Bistro Matrioşka – un loc în care am fost tot mai des în ultima vreme. E foarte aproape de Piaţa Romană, nu e mereu plin (momentan), aşa că e un loc bun de întâlniri. Salate bune, burgerul este uriaş (foto mai jos), salatele sunt bune, o recomand pe cea cu pui înaintea celei cu vită. Preţuri ok pentru zona respectivă. (Bistro Matrioşka este pe strada Visarion nr. 20).
Ce vreau să încerc în 2019
Poesia – e un restaurant premium aflat tot în zona Charles de Gaulle, pe partea cu cartierul Primăverii. De mai bine de un an tot îmi propun să merg la ceva ocazie specială, iar atunci când apare ocazia specială aleg o variantă sigură (La Samuelle de obicei) şi amân vizita. Dar anul ăsta sigur se va întâmpla, am auzit numai lucruri bune, iar de fiecare dată când am trecut pe acolo (şi trec de multe ori, că în zona aia parchez când merg la alergat) mi-a plăcut ce-am văzut pe terasă. Sigur, e mai fancy, e de zi de salariu, dar din poze şi din ce povesteşte lumea înţeleg că merită.
Taverna Ikaria – un restaurant grecesc la care vreau să ajung de mai bine de jumătate de an, de când am văzut la cineva pe Facebook nişte poze promiţătoare. Dacă gustul e măcar pe jumătate din cum arată pozele, o să fie bine de tot şi Ikaria va intra pe lista mea de check-inuri frecvente. Restaurantul e în Pipera, după rond, imediat după ce faceţi dreapta, pe sensul spre oraş. Deci teoretic trebuie să întoarceţi după lac. E cam dubios că au şi meniu românesc, dar am mare încredere în recomandările prietenului de pe Facebook, care e gurmand, revin după ce am un verdict.
La Finca by Alioli – cred că am văzut toate vlogurile Ioneştilor de acolo, şi cu toate astea niciodată nu s-au aliniat planetele. Am vrut să merg de vreo 2 ori şi ba era full, ba era închis (de Paşte cred) aşa că n-am reuşit până acum. Cu paella nu m-am omorât nici prin Spania, dar o să merg pentru sangria şi un piept de porc iberic la cuptor. Tot aşa, restaurant de mers la ocazii speciale sau în ziua de salariu.
Mikkeler – un restaurant aflat la vreo 50 de metri de La Samuelle, tot la Piaţa Charles du Gaulle, într-o casă superbă. Nişte prieteni au testat burgerul şi au zis că merge perfect cu o bere artizanală. E un local mai hipsteresc, însă am auzit numai lucruri bune, iar preţurile nu sunt cele mai mari.
MEATic Bucureşti – probabil că aţi auzit de restaurantul MEATic al lui Adi Hădean. Se spune că e unul dintre cele mai bune restaurante din România, momentan e deschis unul la Oradea, însă în prima parte a anului urmează şi deschiderea celui din Bucureşti. Tot în zona premium steakhouse este, însă prietenii care au fost la Oradea mi-au spus că e o experienţă specială, care nu se compară cu niciun steakhouse de la noi.
Cam ăsta e shortlistul, însă lista e deschisă, aştept propuneri 🙂
14 comentarii. Leave new
Meatic a fost extrem de bun la incepu, cam meh in ultimul timp. Cred ca depinde si de starea bucatarului, din pacate nu e o experienta liniara. Nu sugerez Pavlova, iti cad dintii de la cat de dulce e. Vita ma asteptam sa fie mai aromata, nu stiu ce sa zic, a devenit un local care merita incercat daca le-ai icnercat pe restul.
Aşa multe restaurante bune sunt prin Oradea încât Meatic a devenit doar o opţiune random?
Oare de ce zice si scrie toata lumea din Bucuresti „Marty’s” cand de fapt e Marty ?
Mitici.
Preturi?
Am pus linkuri către paginile de Facebook, cele mai multe au meniu. Depinde şi ce-ţi iei.
Risotto-ul de la Samuelle este 38 de lei, sufleul de ciocolată e 15 lei.
La Marty un burger e vreo 30 de lei, o porţie de cartofi dulci e 15 lei, cheesecake-ul e 16,5 lei.
La Peking Duck două persoane mănâncă bine cu 100 de lei, fel principal + antreu.
La Matrioşka tot vreo 30 de lei e un burger, la Hashtag la fel.
Paella de la Finca by Alioli e vreo 50 de lei de persoană, iar antreurile tot vreo 50 de lei sunt din ce-am văzut, la Poesia e ceva mai scump. La Mikkeler sunt preţuri normale de Bucureşti (centru, nu cartier).
Practic, nu sunt neapărat locuri inaccesibile şi high-end, ci locuri bune de mâncat fără vreo ocazie specială.
Mikkeler – preţurile nu sunt cele mai mari? Eu cred ca sunt . Pe piata berilor artizanale sunt cu multe peste concurenta la preturi ( includ aici si beraria HopHooligan si Ground Zero , beraria Zaganu etc ) De exemplu HH S. era 18 lei sticla vs. pretul ei de 14 lei la Beer’o’Clock sau in alta parte
Păi la 30 de lei un burger de vită şi 28 de lei un pulled pork, chiar nu sunt cele mai mari preţuri. Sincer să fiu nu am fost atent la beri, că nu sunt vreun mare băutor.
Încearcă și Kaiamo.
Marty nu sunt chiar asa de constanti din pacate.
Am mancat coaste o data si au fost perfecte, a doua oara nu mai erau asa de bune (n-au fost rele, totusi).
Burger am mancat o singura data si a excelat prin mediocritate, nici nu m-am mai obosit sa iau dupa aia.
Acuma nah, nu ma duc atat de des, poate oi fi avut eu ghinion sau poate Marty platesc pretul succesului, am vazut ca au destul de multi clienti in Sun Plaza si or fi lasat calitatea in planul secund…
la oradea iti recomand si Allegria
Aseara am zis sa incerc si eu Marty din Sun Plaza. Coaste, cartofi dulci si banana cheescake.
Coastele nu erau prea marinate, avea gust de porc proaspat facut la ceaun, foarte grase. Vin insotite la alegere de un sos. Fara salata, varza murata etc cum se practica de altfel la toate costariile care se respecta. Totusi, foarte frageda carnea.
Cartofii dulci prajiti erau negri, probabil prajiti in ulei refolosit. Gustosi pana la urma.
Cheescake-ul un fiasco.
Recomand Ribs din Centrul Vechi pt o experienta minunata.
Îmi pare rău să aud că au dat-o în bară cu coastele, mi-a mai zis cineva zilele trecute
Cartofii dulci au fost mereu OK. Legat de cheesecake, de ce a fost un fiasco?
Buna, in completarea listei tale https://le-blanc.ro in Drumul Taberei, reomand meniul zilei si serile de weekend pentru admosfera placuta cu muzica live.