Să n-aveţi impresia că viitorul e doar despre maşini autonome, clonarea organelor şi internet 5G. Sigur, vor fi şi astea nişte lucruri importante, însă lumea se va schimba cu adevărat abia în momentul în care vom putea avea acces online la orice bucăţică de conţinut publicat vreodată de omenire.

Amazon a înţeles chestia asta şi a lansat pe IMDB un serviciu de streaming de tipul „oldies but goldies”. Freedive este gratuit, însă e disponibil doar în SUA. Şi chiar nu merge din altă ţară, am încercat cu un cont de VPN plătit şi mi s-a afişat un mesaj prin care mă trimiteau la plimbare.

Oferta de pe Freedive e destul de interesantă, la capitolul seriale avem Dallas, Quantum Leap, Fringe, Heroes, Gilligans Island, iar dintre filme am remarcat Monster, The Last Samurai, Drive, Donnie Brasco, Gattaca, A few good men, Dracula, The people vs. Larry Flynt. În fine, ai ce vedea. Probabil că în câţiva ani vom avea parte de ceva similar şi în România, iar eu aştept cu nerăbdare momentul.

Cred, însă, că va mai dura vreo 10-15 ani până când marile platforme de streaming vor avea (şi vor da mai departe) acces la tot contentul video produs vreodată, care oricum nu va mai avea alt mediu de difuzare. Televiziunile, aşa cum le ştim azi, probabil că vor dispărea.

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu