in De soi

Cum ajungi la Roland Garros 2019 (preţuri + informaţii)

Ştiu că e ianuarie, abia a început Australian Open, şi zilele de vară sunt departe, însă ăsta ar fi momentul potrivit să începeţi să planificaţi o excursie la Roland Garros. Evident, dacă v-a trecut asta prin cap vreodată. Dacă nu, poate că veţi lua în calcul acum, e o experienţă cu adevărat specială şi e mult mai accesibilă decât v-aţi putea aştepta.

Anul acesta turneul de la Roland Garros are loc între 26 mai şi 9 iunie. Biletele pentru publicul larg se pun în vânzare pe 20 martie. Şi-atunci de ce vă zic de-acum despre asta?

Pentru că acum e momentul să prindeţi o ofertă bună pentru zboruri şi cazări. Nu vă temeţi, vă asigur că veţi prinde şi bilete la meciuri dacă îmi urmaţi sfaturile, nu e nevoie decât de puţină disciplină (mă rog, şi nişte bani, evident).

Via lipa-lipa.ro am găsit o ofertă foarte bună de zbor Bucureşti – Paris cu Air France: 118 euro de persoană dus-întors, fără bagaj de cală. În principiu ar trebui să vă descurcaţi câteva zile la Paris, vara, fără prea multe bagaje. În plus, Air France zboară pe Charles du Gaulle, de pe care aveţi transport rapid în oraş. Eu anul trecut am preferat să aştept să iau mai întâi biletele la meciuri, aşa că abia prin martie am cumpărat zborul şi a costat dublu. Peste 1000 de lei pentru un zbor cu Blue Air, tocmai pe aeroportul Beauvais, la vreo 100 de km de Paris. Ghinion. De-aia zic că 550 de lei pentru un zbor la Paris e excelent.

Şi dacă tot sunteţi aici, vă recomand să rezolvaţi şi cu cazarea. Complexul Roland Garros este în vestul Parisului, însă e destul de aproape de staţii de metrou şi autobuz. Recomand lanţul Ibis dacă nu aveţi mari pretenţii, sunt 96 de hoteluri ale lor în Paris. Sigur găsiţi camere disponibile la unul din ele.

Bilete Roland Garros 2019

Aşa cum am mai spus, pentru prima experienţă la Roland Garros vă recomand să mergeţi în prima săptămână a turneului. E o efervescenţă extraordinară, sunt jucători mari pe toate terenurile, poţi oricând să-i vezi de aproape pe Nadal, Djokovic sau Simona Halep la antrenamente, poate chiar să obţii şi un autograf. În a doua săptămână meciurile importante se joacă doar pe arenele mari, numărul spectatorilor din complex scade. A doua săptămână are dueluri mai tari, însă din ce mi-au povestit diverşi prieteni, se pierde din agitaţia aia mişto de turneu.

Este foarte uşor să prindeţi bilete de pe siteul oficial. Nu riscaţi să luaţi de la diverşi reselleri, e posibil să aveţi probleme.

Până pe 20 martie trebuie doar să vă faceţi planul. Preţurile au fost deja afişate, sunt disponibile aici. Vă faceţi un cont aici şi aşteptaţi luna martie.

Sunt 4 categorii de bilete: 3 arene pe care puteţi cumpăra bilete individuale, cu loc, şi un bilet unic care vă oferă acces la toate celelalte terenuri mai mici.

Am scris pe larg cum prinzi bilete la Roland Garros aici şi aici.

În funcţie de buget puteţi alege să mergeţi o zi, două sau mai multe la Roland Garros. Totuşi, trebuie să aveţi în vedere că puteţi cumpăra cel mult 4 bilete pe arenele principale de pe acelaşi cont de utilizator. Dacă mai mergeţi cu cineva, asta înseamnă cel mult 2 zile pe arenele centrale (Phillipe Chatrier, Suzanne Lenglen şi Simonne-Mathieu). La care puteţi adăuga oricâte bilete pe outsidecourts.

Simulare costuri bilete

Să zicem că vreţi să mergeţi 3 zile la turneu împreună cu încă o persoană şi vreţi să vedeţi cei mai importanţi jucători.

Ziua 1 – Suzanne Lenglen – categoria a II-a de preţuri (nici cele mai scumpe, nici cele mai ieftine, poziţionare centrală în partea de sus a tribunei) – între 60 şi 100 de euro per bilet, în funcţie de ziua în care alegeţi să mergeţi.
Ziua 2 – Phillipe Chatrier – categoria a II-a de preţuri – între 95 şi 160 de euro per bilet, tot în funcţie de ziua în care mergeţi.
Ziua 3 – Outside courts – preţ unic – 32 de euro, însă nu vă garantează loc în tribunele niciunui teren, se merge pe regula primul venit, primul servit.

Din cauza acelei reguli de maxim 4 bilete, nu mai puteţi cumpăra şi pentru Simonne-Mathieu, deci dacă vreţi neapărat pe acest stadion, va trebui să renunţaţi la SL sau PC.

Deci să zicem că aţi luat bilete pentru 29, 30 şi 31 mai: 65 de euro + 130 de euro + 32 de euro = 227 de euro de persoană.

Evident, există şi varianta low-cost în care cumpăraţi bilete doar pentru outside courts şi scăpaţi cu 96 de euro de persoană pentru 3 zile. Sau varianta în care cumpăraţi doar bilete pe Phillipe Chatrier.

Odată cumpărate biletele, aveţi acces în ziua respectivă la toate meciurile de pe acea arenă. De obicei sunt 2 meciuri de fete, 2 meciuri de băieţi, toate la simplu. În funcţie de cât de aglomerat e programul, puteţi prinde încă 1-2 meciuri nefinalizate din zilele precedente. Pentru outside courts nu prea sunt reguli stricte, iar meciurile sunt mutate de la un teren la altul în funcţie de cum se termină alte partide.

Atenție! Începând cu 2018, francezii au introdus o asigurare de ploaie. Costă vreo 3 euro și vă recomand să o luați, e o bifă atunci când luați biletele. Dacă plouă în ziua în care aveți bilete și se joacă mai puțin de 2 ore, veți primi banii înapoi.

Citiţi aici cum e experienţa legată de complex, mâncare şi alte activităţi

Evident, chiar şi după ce aveţi biletele în buzunar, rămâne o loterie legată de ce sportivi veţi vedea. Nu puteţi face niciun fel de calcule, francezii se ghidează după o singură regulă: dacă joacă un conaţional de-ai lor, trebuie să fie programat pe arenele mari.

Noutatea din acest an constă în arena Simonne-Mathieu, un teren aflat într-o zonă nouă a complexului, în care erau iniţial nişte sere. Simulările oficiale arată cam aşa:

Arena este tot „îngropată”, aşa cum este şi Court 18, noul teren pe care francezii l-au inaugurat în 2018. Federaţia Franceză de Tenis promite o experienţă mult mai verde în ceea ce priveşte turneul, cu mai multe spaţii de relaxare pentru spectatori în afara arenelor.

Un amănunt care încă nu îmi este foarte clar e legat de Court 1. Supranumită „The Bullring”, arena a 3-a ca mărime din complex (până la apariţia arenei Simonne-Mathieu) urmează să fie demolată pentru a face loc structurii care va susţine acoperişul de pe Phillipe Chatrier. Un articol din Reuters anunţa că The Bullring va fi demolat abia după ediţia din 2019 a turneului, urmând ca anul acesta spectatorii să poată intra cu biletele acelea ieftine, categoria Outside courts. Alte articole sugerează că arena a fost deja demolată sau că în 2019 nu se vor mai juca meciuri acolo, însă n-am aflat nimic oficial încă.

Cert este că arena Simonne-Mathieu va fi inaugurată anul acesta, devenind a treia ca importanţă. În plus, tot începând cu 2019 spectatorii vor avea acces la Orangerie, o clădire complet restaurată care găzduia clubul de tenis al complexului încă din 1898.

Dacă v-am convins, luaţi repede biletele de avion şi începeţi să puneţi ban pe ban, participarea la Roland Garros nu e o experienţă ieftină, însă merită încercată măcar o dată în viaţă.

19 comentarii. Leave new

 • Salut,

  Super bune sfaturile tale. Am trecut in week-end pe langa complexul Roland Garros, e agitatie mare cu constructia arenelor, e plin de macarale, schele si alte nebunii etc. Incerc sa fac si o poza data viitoare cand mai am drum. Bafta la bilete pt 2019, eu am fost la finala din 2017 a Simonei cand a pierdut 🙂

  Răspunde
  • Da, am văzut şi eu nişte fotografii de la sfârşitul anului, mai au mult de lucru, dar mai sunt 5 luni până începe turneul 🙂

   Ai idee dacă mai e în picioare Court 1? De pe Boulevard d’Auteuil ar trebui să se vadă.

 • Court 1 nu parea sa mai fie in picioare, o sa fiu atent next time.

  Răspunde
 • Si eu as vrea sa merg anul acesta. Intrebarea este: am noroc s o prind pe Simona? Nu mi permit sa cumpăr bilete pe toate arenele. Poate voi reuși aplicand metoda despre care ai zis tu, sa schimb biletul cu altcineva, după ce se va stabili orarul meciurilor.

  Răspunde
  • Uf. Depinde de foarte multe lucruri. Dacă rămâne #1 sau măcar în top 5, dacă o să fie fit. Clar n-are sens să cumperi în fiecare zi bilete pe toate arenele, normal.

   Ce te sfătuiesc eu: dacă tot mergi, fă un efort şi cumpără-ţi bilete în două zile consecutive (chiar dacă sunt mai la începutul turneului). Ambele pe Phillipe Chatrier. Ia-ţi şi acea asigurare de ploaie şi aşteaptă să vezi cum stau lucrurile. Sunt cele mai mari şanse ca Simona să joace pe PC (e numărul 1, e deţinătoarea trofeului). E nevoie de două zile pentru că rişti să fie programată în altă zi faţă de când ai tu bilet la turneu.

   Eu am avut ghinion anul trecut, calculasem pe baza programărilor din anii anteriori (jucătoarea #1 începe în prima zi a turneului de obicei), însă fix atunci s-au găsit francezii să schimbe. Aşa că Simona a jucat marţi, joi, sâmbătă, în loc de luni, miercuri, vineri. Mă rog, până la urmă s-au aliniat planetele şi am prins-o sâmbătă pe Court 18, la meciul cu Petkovic, doar 39 de euro 🙂

   Totul depinde de ploaie, normal. Dacă o să plouă o zi sau două la începutul turneului, se cam dau peste cap lucrurile.

  • În plus, un bilet pe PC e foarte valoros la faţa locului, poţi încerca să faci schimb cu cineva la faţa locului (deşi nu e vreo garanţie că intri). Asta în cazul în care ajungi la turneu şi în ziua respectivă Simona e programată pe alt teren. Bănuiala mea e că vor pune ceva meciuri bune şi pe Simonne Mathieu, fiind un teren nou, amplasat oarecum în afara traseelor obişnuite ale publicului.

 • Multumesc mult pentru sfaturi. Asa voi face. In mod normal Simona ar trebui să joace pe PC, dar ei i s-au mai facut „faze” in trecut si a fost mutată pe alte terenuri, asa ca ne putem astepta la orice. Oricum, articolul tau este foarte folositor, habar nu aveam ca biletele trebuie cumpărate din martie. Multumesc!

  Răspunde
  • Da, există riscul să joace pe SL sau pe noul SM. Sau cum a fost anul trecut, pe vreun Court 18. Însă poţi încerca să-ţi vinzi biletul în ziua precedentă şi să speri că prinzi altul. E foarte dinamică treaba pe secţiunea de shop din aplicaţia de mobil, apar şi dispar bilete instant. Eu am dat refresh vreo oră şi ceva până am prins bilet pentru sâmbătă pe outside courts (la meciul cu Petkovic, care a fost pe Court 18). Eram la turneu, era seară deja, nu prea se mai jucau meciuri interesante, aşa că stăteam pe o băncuţă şi dădeam refresh 🙂

 • Indiferent ce bilete prind, sunt sigură ca experienta in sine va fi una reușită. Ma gandesc si la un bilet pt outside courts; poate am noroc sa urmăresc o partida si cu alte fete de-ale noastre: Begu, Buzarnescu, Carstea…

  Răspunde
  • Ah, 100% merită şi biletele pentru outside courts. Eu mi-aş dori să fie adevărat ce ziceau în mai anul trecut, că în 2019 va fi acces liber pe Court 1 înainte să-l dărâme.

   Chiar şi aşa, am avut ocazia de poză cu Irina Begu, poză cu Raluca Olaru, poză cu Julia Goerges. Sunt multe, multe oportunităţi acolo. Pe un teren mic a jucat şi Kerber cu Ana Bogdan parcă. Cred că am şi recomandat în unul dintre articole ca variantă low-cost bilete pe outside courts în mai multe zile. Parcă sunt limitate la 6 zile consecutive sau ceva de genul.

 • Buna , Am cautat foarte mult timp informatii despre cum sa cumperi bilete si aici am gasit foarte fain explicat Vreau sa il surprind pe prietenul meu care isi doareste foarte mult sa il vada pe Federer, ar trebui sa aplic acelasi sfat pe care l-ai dat pentru a o vedea pe Simona? Multumesc

  Răspunde
 • Bună, Ioana, mă bucur că ţi-au fost de ajutor informaţiile.

  Probabil că Federer va fi programat pe PC şi SL, dar nu există nicio certitudine. Cum ziceam şi mai sus, cred că vor programa câteva meciuri tari şi pe noua arenă.

  Ce-ţi recomand eu ca să îţi măreşti şansele:

  1. Aranjează-ţi să stai mai mult la Paris (vreo 5 zile ar fi ideal)
  2. Ia bilete în două zile consecutive, pe arenele mari. Chiar dacă se nimereşte să ai bilet pe SL şi Federer să joace în ziua aia pe PC, e posibil fie să schimbi cu cineva biletele la faţa locului (deşi oficial nu e permis aşa ceva), fie cumperi altele din aplicaţie, în ziua dinainte. Posesorii biletelor îşi pot vinde biletul prin intermediul aplicaţiei oficiale Roland Garros şi pot cumpăra altul. Deci există o şansă să vinzi biletul tău pe SL şi să cumperi pentru PC, după ce se anunţă programarea pentru ziua următoare.
  3. Ia în calcul ploaia. Pregăteşte-te să nu se joace meciuri prea multe într-o anumită zi, aşa că ia acea asigurare de ploaie, astfel încât ulterior să poţi cumpăra bilet pentru ziua următoare dacă e nevoie.

  Diferenţa între Federer şi Simona e că el nu este deţinătorul trofeului, aşa că nu e musai să-l pună în toate meciurile pe PC. Acolo Nadal este răsfăţatul de serviciu.

  Îţi tin pumnii 🙂

  Răspunde
 • Merci mult, apreciez ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi:)

  Răspunde
 • Salut , am citit articolul tau de anul trecut si m-am convins de ideea pe care o aveam si eu ca la RG ar fi cel mai ieftin de ajuns la un GS.Intre timp am facut rezervare de cazare la un hotel aproape de RG (sub 1 km-langa stadionul lui PSG) platit bilete de avion – perioada 26.05-02 .06.Merg cu sotia , care nu este chiar fan tenis , dar intr-o zi mergem amandoi pe PC ; restul biletelor o sa le iau la inspiratie , ma gandesc sa merg si pe SM .Ai scris ca anul trecut erau si bilete de seara de la 17:30 , acelea cum se procura , tot on-line sau la fata locului?

  Răspunde
  • Te referi la cele cu acces de la 17:30? Online sigur, nu știu dacă au și case de bilete pe undeva prin oraș. La complex sigur nu se vând bilete pentru anul curent, am întrebat anul trecut. Doar pentru anul următor.

 • Buna, daca assignezi bilete mai poti pe urma sa le pui de vanzare?

  Răspunde
 • Ciubotaru George
  august 25, 2019 5:51 am

  Salut! As vrea sa cumpar bilete pentru 2020, in principal as fi interesat de semifinale si de finale. Biletele le-as vrea cat mai aproape de teren. Imi poti spune, te rog, tu ce bilete ai cumparat si unde ai stat, cum se vedea din pozitia respectiva? In plus, daca stii, care e treaba cu multi days passes si single tickets deoarece, nu stiu daca am inteles eu bine din lista pastata de tine, dar ai iesi mai scump sa iei un multiday pass decat bilete single pentru fiecare meci, iar la single tickets exista si categoria OR. Ce inseamna asta, ca sunt locurile si mai aproape fata de cat. 1? Multumesc anticipat!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu