in All Sports

Cum ajungi la Roland Garros 2024 (preţuri + informaţii)

În ultimii 4-5 ani cred că zeci de oameni au ajuns la Roland Garros datorită articolelor cu informații despre turneu, așa că voi continua să le scriu. Realitatea e că nu-i mare lucru să ajungi la turneul ăsta dacă îți dorești cu adevărat și dacă te pregătești puțin. 

Miercuri, 13 martie, de la ora 11:00, se pun în vânzare biletele pentru Roland Garros 2024. E o ediție la care sunt șanse să o vedeți și pe Simona Halep pe teren, după ce a scăpat de suspendare.

Turneul are loc între 26 mai și 2 iunie, primul tur începe duminică. Pe 20 mai încep calificările, deci o să fie agitație încă de atunci în complex, dacă vă nimeriți prin Paris. Turneul ăsta ar fi un selling point foarte important pentru mine dacă ar fi să mă mut vreodată la Paris. Asta și orașul absolut superb, desigur. Biletele vor fi disponibile aici.

La fel ca în anii trecuți, au sistemul de coadă online, pe care îl vedem de puțin timp și la TNB, de exemplu. Ce e diferit față de anii precedenți este că ți se alocă un număr la întâmplare, deci e mai mult noroc și mai puțin o probă de viteză.

Am prins bilete în 2018 și 2019, dar mi-ar plăcea să revin acolo în anii următori, mai ales că și Antoniei îi place foarte mult Parisul. Planul meu secret este să îi găsesc un curs de pictură de vreo săptămână, astfel încât fiecare să facă ce-i place.

Bilete Roland Garros 2024

Dacă sunteţi la prima experienţă, vă recomand să citiţi înainte articolele din anii precedenţi, nu voi relua toate informaţiile. 

Preţul biletelor pe Philipe Chatrier este aici, ca să vă faceţi o idee. Sunt similare cu preţurile de anul trecut pe multe categorii, unele au mai crescut cu 10-15 euro. Dacă te gândeşti că şi cu un an înainte au mai crescut cu 10-15 euro, se adună nişte creşteri substanţiale.

În continuare mi se pare un turneu accesibil, cu 500 de euro două persoane pot merge 3 zile la turneu, cu bilete pe Chatrier, Lenglen şi pe terenurile secundare într-una dintre zile. Desigur, la asta se adaugă costuri de transport, cazarea în Paris, mâncarea. O excursie de cel puţin 2500 de euro pentru două persoane (şi asta fără să fi căutat exact preţurile cazărilor în perioada aia).

Revenind la ce spuneam de bilete, accesaţi la ora 11:00 linkul de aici, veţi primi loc la coadă. După ce intraţi pe site aveţi 45 de minute să alegeţi biletele, aşa că e bine să ştiţi exact ce vă doriţi.

Recomandarea mea este să mergeţi pe zilele de vineri şi sâmbătă din prima săptămână de turneu, adică a doua zi de tur 2 şi prima zi de tur 3. În felul ăsta meciurile sunt suficient de interesante şi reuşiţi să vedeţi multe meciuri pe outside courts. La categoria a doua, pe Chatrier, asta ar însemna cam 235 de euro de persoană pentru două zile. La care se mai adaugă în jur de 45 de euro pentru outside courts.

Dacă nu vă place aglomeraţia, puteţi încerca să prindeţi bilete la fazele finale, poate o semifinală, poate un sfert. Ştiu oameni care au prins bilete şi la finală în anii precedenţi, pentru mine nu a fost o miză. 

Noutăţi 2024

Terenul Suzanne Lenglen va avea acoperiş retractabil anul ăsta, ceea ce înseamnă că vor fi mai multe meciuri jucate în turneu dacă plouă. Vremea e capricioasă la Paris, n-am văzut nicăieri în lume o diferenţă atât de mare de la un cartier la altul. Poate şi pentru că oraşul e mare.

Ce nu mă încântă deloc este că mi se pare tot mai mare importanţa sesiunilor de seară. Oricum mi se pare aiurea că eşti dat afară de complex la un moment dat ca să intre cei care au plătit pentru sesiunea de seară, dar la drept vorbind era super obositor să stai o zi întreagă la turneu. Sesiunea aia de seară cred că e perfectă pentru turiştii care vor să se bucure de Paris ziua şi să vadă meciuri bune de tenis noaptea.

Altă noutate este că biletele vor fi disponibile exclusiv pe telefonul mobil, în aplicaţie. Un pas absolut normal, oricum eu am gestionat totul din telefon de fiecare dată când am fost, adică acum 5-6 ani.

Citiţi aici cum e experienţa legată de complex, mâncare şi alte activităţi

Alte informaţii sunt disponibile sub tagul Roland Garros. Ce ar fi de reţinut este că vremea e capricioasă, şapca sau pălăria sunt obligatorii, la fel şi cămăşile cu mânecă lungă + crema cu SPF.

Dacă vă doriţi să ajungeţi la un turneu de Grand Slam, Roland Garros este alegerea sigură.

8 comentarii. Leave new

 • Buna ziua!
  Am citit tot ce ati scris depre bilete la RG.Am accesat site la ora 11.10 -ora Parisului si am primit nr.566697.(numar care scade constant, dar incet)
  Sa inteleg ca trebuie sa astept pana cumpara toti cei dinaintea mea??

  Răspunde
  • Păi 11:10 ora Parisului e cu o oră și 10 după ce s-au pus în vânzare biletele.

   Da, va trebui să aștepți și să speri că mai prinzi ceva.

   Un cititor al blogului a intrat la 10:00 și a prins locul 70.000.

 • Scuze ora 11.10 ora Romaniei.
  Multumesc de raspuns!
  Numai bine!

  Răspunde
 • Salut! Intrat la ora 11 fix, 10 la ei , număr alocat 245737. La ora 15 bilete pe arenele principale epuizate și nu am primit acces mai sunt 100000 în fața. Așa ca depinde de norocul fiecăruia ..

  Răspunde
 • Am intrat la 11 punct. Numar alocat în jur 26000 pe computer, 24500 pe telefon. La ora 12.20 am reusit sa accesez de pe telefon. Cred ca depinde de norocul fiecăruia. Nu inteleg nici acum dc accesand in același timp, pe telefon am avut mai putine persoane in fata. Am luat pe Suzanne Lenglen pt data de 31 mai…

  Răspunde
  • Ce tare! Felicitări. E clar că e bătaie mai mare acum față de 2018, când am nimerit poziția 64! Nici acum nu-mi explic.

 • Buna ziua! Pute-ti sa-mi spuneti va rog ce presupune un multi day pass la Roland Garros?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu