Dacă am făcut listă de seriale şi listă de spectacole, iată şi câteva recomandări de conferinţe la care să mergeţi în 2019. Nu sunt în vreo ordine anume, pur şi simplu aşa mi le-am amintit.

How to web – a fost una dintre cele mai interesante conferinţe la care am participat în 2018. E o conferinţă dedicată antreprenorilor din zona de tech, însă discuţiile şi oportunităţile de acolo sunt valoroase pentru orice tânăr antreprenor. Aici am asistat la cea mai bună prezentare pe care am văzut-o în 2018 la o conferinţă, cea a lui Matei Pavel de la T-Me Studios. O nouă ediţie How to web ar trebui să aibă loc în luna noiembrie, însă nimic nu a fost anunţat oficial încă.

ICEEfest – o altă conferinţă de tech/digital la care vin reprezentanţi ai companiilor mari. Anybody who is anybody în digital ajunge să vorbească acolo, însă de obicei companiile mari vin cu discursuri destul de standard, mie mi se pare că sunt tot felul de surprize ce merită descoperite la ICEEfest, speakeri mai puţin aşteptaţi, care te pot surprinde . Are loc pe 13 şi 14 iulie la Băneasa, în incinta Grand Cinema.

Brand Minds – una dintre conferinţele-vedetă din ultimii ani, aduce numai speakeri de top, nume foarte mari şi foarte actuale la nivel internaţional. În 2019 îi veţi putea vedea pe Yuval Noah Harari (autorul cărţilor pe care le citeşte toată lumea de 2 ani încoace – Sapiens şi Homo Deus), Brene Brown, Guy Kawasaki şi mulţi alţii. La ediţiile precedente au fost Seth Godin, Gary Vaynerchuk şi Daniel Goleman. Ediţia din acest an are loc pe 10 mai, la Sala Palatului. Biletele încă au preţul redus, 350 de euro până pe 1 februarie. 

Pe bune Live – Podcastul Pe Bune e un proiect DOR despre care am mai scris. Din el s-au desprins o serie de evenimente live, un soi de performance-uri şi confesiuni ale unor oameni care aduc schimbarea în domeniile în care activează. Până acum au avut loc două ediţii Pe Bune Live, eu am reuşit să ajung doar la a doua, la începutul lui noiembrie. A fost o experienţă extrem de bună, m-a inspirat şi mi-a dat o energie pozitivă. În fond, nişte oameni foarte diferiţi au vorbit despre cum au trecut peste anxietăţile lor creative. Nimic spectaculos, teoretic. Însă fiecare discurs a fost atât de natural, atât de firesc, încât n-ai fi zis că suntem într-o sală cu câteva sute de oameni, ci la o masă dintr-un bar, cu câţiva prieteni. Nu ştiu când va avea loc următoarea ediţie Pe Bune Live, vă recomand să urmăriţi pagina de Facebook DOR, probabil că acolo se va anunţa.

PRbeta Conference – în luna mai, la Timişoara, are loc de câţiva ani încoace una dintre cele mai bune conferinţe de comunicare din România. Chiar dacă e la Timişoara, nivelul discuţiilor a crescut foarte mult, iar speakerii care participă se simt tot mai confortabil să abordeze subiecte care se dezbat şi la Bucureşti. A dispărut ideea de „mergem în provincie şi le explicăm chestii ca unor copii care n-au auzit niciodată de X şi Y”. Probabil că ediţia din acest an va avea loc pe 15-16 mai sau pe-acolo, puteţi deja să vă uitaţi de bilete de avion şi cazare pentru Timişoara. Unde mai pui că oraşul e foarte frumos primăvara.

Creative Mornings – un eveniment global, ce are loc în România la Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara. Accesul este gratuit, iar doza de inspiraţie cu care puteţi pleca de la un astfel de eveniment este uriaşă. E un mod excelent de a începe o dimineaţă de vineri. Eu am nimerit la ediţia cu Vlad Ivanov şi mi-am promis că voi ajunge ori de câte ori o să-mi permită timpul. Evenimentele Creative Mornings au loc în ultima zi de vineri din lună la Cinema Elvire Popesco (cu menţiunea că următoarele evenimente vor fi pe 25 ianuarie şi 1 februarie, în săptămâni consecutive) – înregistrarea este gratuită.

Digital Marketing Forum – o conferinţă la care se discută de obicei trendurile în digital marketing pentru anul în curs. De fiecare dată când am participat am rămas cu idei interesante. Ediţia din acest an are loc pe 21 şi 22 februarie la JW Marriott.

Webstock – Un eveniment excelent de networking pentru cei care activează în online. Este, probabil, cel mai vechi eveniment dedicat bloggerilor, o ocazie pentru cei noi în domeniu să înveţe lucruri, şi pentru cei vechi să îşi amintească de vremurile apuse. Ediţia din acest an are loc pe 4 octombrie 2019.

The Power of Storytelling – tot în zona inspiraţională, tot un eveniment organizat de DOR. E un fel de conferinţă TED cu poveşti mult mai personale, în zona jurnalismului narativ (fără să se limiteze la asta). Iată cu ce am plecat de la ediţia din 2016. Anul acesta evenimentul ar trebui să aibă loc pe la mijlocul lui octombrie, însă trebuie să fiţi pe fază, biletele se dau foarte repede (chiar dacă sunt destul de scumpe).

Alte sugestii? Conferinţe interesante la care aţi fost în anii trecuţi şi care merită alocate resurse de timp şi bani?

Evident, nu toate prezentările pe care le veţi vedea în cadrul evenimentelor de mai sus vor fi life changing. N-o să picaţi în fund de admiraţie la fiecare slide sau cuvânt rostit, iar pe măsură ce avansaţi în vârstă, o să fiţi tot mai greu de impresionat, ceea ce e perfect normal. Însă dacă mergeţi cu dispoziţia şi aşteptările potrivite, sunt convins că puteţi pleca cu ceva de la fiecare din ele.

6 comentarii. Leave new

  • Ca tot zici de Brand Minds, ai vazut cum aratau materialele lor de la metrou? ( desi cred ca si celelalte erau la fel )

    Răspunde
  • >preţul redus
    >€350

    Hoinaru please…

    În rest, nu prea poți să ai încredere în chestiile ăstea. Nu cred că vreun român va deveni următorul Bill Gates la conferințele ăstea sau treburile de antreprenorialism cu coaching și self-helpuri care știm bine că nu fac nimic.

    E în regulă dar nu propun să-și facă cineva speranțe că va găsi coșul plin cu ouă de aur.

    Răspunde
    • Da, din februarie va fi 600 de euro parcă.

      Tocmai, că astea sunt nişte conferinţe la care am fost şi pentru care pot să garantez că sunt interesante. Nicun workshop şi nicio conferinţă nu vor ţine loc de experienţă, n-ai cum să primeşti pe tavă o soluţie la cheie pentru problemele tale. Nici consultanţa nu te ajută în 100% din cazuri. Dar sunt oameni şi idei care îţi deschid mintea.

      În plus, companiile mari au buget de training, oamenii oricum aleg să meargă la diferite conferinţe, de ce să nu le aleagă pe cele bune, nu? 🙂

  • Da, pixelate sau decupate aiurea. In momentul in care discuti despre branding, dar modul in care iti prezinti brandul tau e varza, ce incredere sa ai in ceea ce iti prezinta? Si inclusiv pe speakeri ar trebui sa ii intereseze cum se prezinta si ar trebui sa aiba o imagine cu ei pe care sa o puna la dispozitia organizatorului.

    Răspunde
  • Buna! Am vazut ca evenimentele postate mai sus au cam trecut. Ai putea sa imi spui, te rog, ce urmeaza anul acesta si cum sa procedez pentru a ma inscrie? Am tot cautat si nu am gasit mare lucru. Merci 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu