in Revolte

Gică Popescu a fost numit consilier al primului ministru pe probleme de Euro 2020 în guvernarea Tudose. A plecat Tudose, dar Popescu a rămas la post, cu Viorica Dăncilă drept şefă. Din această poziţie, a declarat ieri:

Suntem aproape de a obține autorizația de construcție pentru linie de metrou de la Otopeni la Gara de Nord. Va fi suprateran la Otopeni, în rest subteran. Din câte știu, lucrurile sunt în regulă cu Planul de Urbanism Zonal. Urmează proiectarea și licitația.

Eu sunt sigur că va fi gata. Nu se poate să nu avem metrou. Dar am avut ajutor de la Primul Ministru și de la toată lumea. A fost o deschidere mare. Dacă nu facem, o să ne facem de râs. O să vină lumea la București și o spună «Unde e infrastructura? Taxiurile sunt infrastructura?». Și Primăria București se implică și are un plan.

Cred că de la Otopeni până la Gara de Nord vor fi două stații. Drumul va dura 16 minute„, a declarat Gică Popescu la TV Digi Sport. (sursa)

Nu vă temeţi, Popescu nu a luat-o razna, aşa cum ar putea părea la prima vedere. Ştiu, teoretic numai un nebun ar putea declara că vom avea metrou de la aeroport până la Gara de Nord în 17 luni. Atât mai e până la Euro 2020, un an şi 5 luni.

Popescu ştie că nici în cele mai optimiste planuri nu va exista acel metrou, însă trebuie să cânte pe linia partidului. A acceptat să devină vectorul de imagine al PSD, acum îşi face datoria. Că doar e profitabil să faci asta.

Sigur, acum zice că n-are de gând să candideze la alegerile FRF din 2022, e prea devreme să înceapă campania de acum. Poate că nici nu va candida, însă a realizat că are nevoie de sprijinul PSD-ului dacă vrea să ducă voturile necesare spre un candidat pe care îl agreează.

Oricum, declaraţia e fix desprinsă din punctajul partidului. O să fie bine, o să fie pace, o să fie pâine şiiii ar fi fost şi mai bine, dar nu s-au făcut lucruri înainte. Nemernicii ăia, duşmanii.

Eu sunt sigur că echipele se vor antrena pe Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf. S-ar putea să nu fie gata hotelurile. Poate nu vor fi 100%. Dar vor fi 99%, 98% sau 95%. Dar echipele se vor antrena pe ele. Se lucrează la turație maximă. S-au pierdut 4 ani de zile

Păi cine nu le-a făcut? Cine a fost înainte? Nu ştim! Nu s-au făcut. Aşa, impersonal. Cui îi pasă că tot PSD a fost din 2012 până în 2016? Nu se pune, că Ponta nu mai e în partid.

Dar lasă că a venit doamna Viorica şi se va face în 17 luni o linie de metrou de la aeroport. Oare locuitorii din Drumul Taberei ce au zis când au văzut declaraţiile astea?

Realist vorbind, probabil că vor fi gata doar Ghencea şi Arcul de Triumf. Şi nu fix ca în proiect, ci numai gazonul, o tribună şi vestiarele, cât să se poată desfăşura antrenamentele oficiale. Giuleştiul mi se pare că e mult în urmă cu lucrările, aşa că va fi distractiv să vedem cum vor încerca să cadă la pace cu UEFA.

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu