În 2014, HBO dădea lovitura cu un nou serial poliţist extrem de captivant. True Detective, tradus pe-atunci Detectivii din Louisiana. Nu se ştia la vremea respectivă exact cum va continua povestea, însă Nic Pizzolatto, creatorul serialului, a explicat că vrea să spună în fiecare sezon câte o poveste din mai multe zone ale Americii. 

Sezonul 2 a venit repede, în anul următor, însă n-a mai fost la fel de bun. S-a simţit clar presiunea de a pune ceva pe sticlă, la cererea fanilor nerăbdători. Mi-a plăcut şi acel sezon, dar nu m-a impresionat la fel de mult ca primul.

După ceva timp Nic Pizzolatto a declarat că ştie ce n-a mers la sezonul al 2-lea şi că are nevoie de mai mult timp pentru a crea o poveste cu adevărat bună, de care să fie mulţumit. Cei de la HBO l-au lăsat să lucreze în ritmul lui, iar 4 ani mai târziu a ieşit noul sezon True Detective.

Cu Mahershala Ali în rolul principal şi o poveste mai apropiată de prima. Am avut ocazia să văd episodul 1 deja şi pot să vă spun că este excelent scris şi interpretat, deja mi-a creat nişte aşteptări uriaşe pentru restul sezonului. Singura chestie care nu mi-a plăcut e că am identificat destul de multe elemente din primul sezon. Acţiunea nu se mai petrece în Lousiana, ci în Arkansas, adică statul care e fix deasupra, cu acelaşi tip de oraşe cu densitate mică a populaţiei, în care se poate ascunde oriunde câte un nebun.

Şi în acest caz e vorba de nişte copii dispăruţi, iar indiciile de la început arată mai mulţi potenţiali suspecţi. Rând pe rând eşti foarte sigur că fiecare personaj dubios este cel vinovat, feelingul general fiind foarte asemănător cu cel din primul sezon.

Evident, asta nu înseamnă că vom avea parte de un sezon copy-paste, însă mă tem că Nic Pizzolatto a preferat să se întoarcă într-o zonă safe, care a dat deja rezultate foarte bune. Nu ştiu dacă e un lucru bun sau rău că acest serial se transformă într-unul despre copii ucişi prin oraşele mici din sudul SUA.

Rămâne să vedem cum stau lucrurile de fapt, pe 13 ianuarie se difuzează primul episod, mai întâi pe HBO, apoi şi pe HBO Go.