Am fost recent la Mamizza, o pizzerie italiană deschisă recent pe strada Tunari, aproape de intersecţia cu Ştefan cel Mare. În bula mea online s-a vorbit aşa mult în termeni laudativi despre Mamizza, încât m-am dus acolo cu nişte aşteptări destul de mari.
Am prins loc fără rezervare într-o sâmbătă seară, ceea ce m-a surprins puţin. Pe urmă am aflat că nici nu fac rezervări. Programul e unul ciudat pentru România: e deschis între 12:00 şi 15:30, apoi iau o pauză până la 18:30 şi închid la 23:00. În afară e ceva frecvent, mai ales în Italia şi Spania, ţin minte că la Roma abia am găsit un restaurant deschis la 16:00, era deţinut de nişte asiatici.
Mamizza e într-o clădire nouă de birouri, la parter, şi are un design modern, cu bucătăria şi cuptorul la vedere. Asta mi-a plăcut, iar vibe-ul pe care ţi-l dă locul e foarte bun.
Meniul include câteva aperitive, pizza, paste, salate şi deserturi. Pizza e împărţită în două categorii: neo-napoletane şi clasice. Cele clasice sunt nişte reţete normale (margherita, capricciosa, salame), însă cea mai mare varietate e la cele neo-napoletane, care sunt tot felul de reţete experimentale. De la pizza cu guacamole, salsa de trufe, fior de latte, piure de dovleac sau reducţie de portocale.
Eu am ales o pizza salame, cea din imaginea de mai sus. N-aveam chef de experimente, plus că voiam să-mi dau seama dacă pizza asta chiar livrează gustul ăla italienesc pe care îl găseşti destul de rar în România. Şi aproape că livrează, e clar una dintre cele mai „italieneşti” pizza pe care le-am gustat în afara Italiei. Însă nu pot să spun că m-a dat pe spate, pur şi simplu a fost bună şi atât. Porţia a fost suficient de mare cât să mă satur, însă e de dimensiunile unei pizza mici de la orice delivery din Bucureşti. Prima oară când am văzut-o n-am fost foarte convins că o să-mi ajungă.
Am gustat şi dintr-o pizza Dolores, cu guacamole şi dovlecel, care avea un gust interesant, dar se simţea cam mult ceapa. După ce am gustat-o nu mi-a părut rău că am ales o pizza clasică.
Preţurile sunt destul de mari dacă e să le compari cu o pizzerie clasică. 32 de lei pizza Salame şi 40 de lei pizza Dolores, plus vreo 17-20 de lei pentru o băutură. Nu mai ştiu exact ce-am băut, dar chestia aia albă de mai sus (un smoothie de ceva, dacă nu mă înşel) era super.
Per total mi-a plăcut Mamizza, dar nu m-a dat pe spate, aşa că nu ştiu dacă aş reveni prea curând. Prefer să opresc la Treevi şi să iau câteva felii în drum spre casă dacă am chef de o pizza mai specială.
6 comentarii. Leave new
Tu sigur nu ai mancat la buoni e bravi daca Treevi ti se pare ok.
Mai există? Că văd că pe Facebook n-au mai scris nimic de la începutul anului.
Arata destul de bine pizza, e si bine proportionata (ca ingrediente), dar poate tie iti place mai incarcata, de aceea nu ai fost multumit.
Nu, neapărat. În Italia am mâncat tot genul ăsta de pizza, adică reţetă originală, nu varianta asta „americanizată” gen shaorma pe care o mâncăm noi.
Dar pur şi simplu n-a fost acel WOW factor pe care l-am avut în Italia de fiecare dată când am mâncat pizza. Poate blatul e făcut diferit? Habar n-am.
E făcută de cei de la Camionetta, poate ai mâncat de la ei pe la festivaluri. Fac pizza foarte bună.
40-50 lei pe o pizza in romania