Aşa arată mulţi copaci din sectorul 2. Au fost ciopârţiţi în urmă cu câteva săptămâni pe bulevarde şi parcuri din tot sectorul. Parcul din faţa primăriei arată ca într-un film horror, zici că ar fi o acţiune de guerilla marketing pentru spectacolul Pădurea Spânzuraţilor care se joacă în parioada asta la TNB.

Arată pur şi simplu dezolant. Nu-mi dau seama dacă au tăiat o anumită specie de copac, în parcul de lângă primărie sigur erau mai multe tipuri de copaci, cu vârste diferite şi particularităţi. Acum sunt numai cioturi. Cu siguranţă e o măsură venită după acel weekend cu ploaie îngheţată de la finalul lui ianuarie. Aşa cum scriam şi atunci, nimeni n-ar fi putut să se pregătească pentru aşa ceva, iar tăierea tuturor ramurilor copacilor nu cred că e singura soluţie. Clar nu aşa arată o “toaletare”.

Pe lângă asta, nu prea îmi dau seama care au fost criteriile după care s-au luat aceste decizii. Pe strada Doamna Ghica (cea din imaginea de mai sus) s-au tăiat toţi copacii de pe mijloc, fără discriminări. Erau toţi bolnavi? E doar o strategie pentru a-i face mai stufoşi? Şi cu cei din parcul din faţa primăriei cum rămâne? Mi se pare greşit că s-au făcut atâtea tăieri cu copaci din tot sectorul, vor fi o mulţime de zone care nu vor mai avea umbră vara asta.