Sâmbătă noaptea, Sibiu, 2019.

Un angajat de la ADP spală treptele unui pasaj pietonal. Maşină cu rezervor de apă trasă la intrarea în pasaj, furtun lung, o soluţie de curăţare şi apoi spălat cu presiune fiecare treaptă în parte.

E atât de simplu. Am mai văzut chestia asta şi pe pietonala Nicolae Bălcescu, tot în Sibiu.

E drept că vorbim de perioada Festivalului Internaţional de Teatru, însă Sibiul nu-i un oraş murdar nici în restul anului. 

Sigur, mai pică îngheţată pe jos, mai cade un porumb, mai ajunge să fie plin un coş de gunoi la mijlocul zilei. Însă cele mai multe probleme se rezolvă noaptea, când cineva chiar munceşte ca să cureţe măcar centrul.

Nu-mi amintesc să fi văzut vreodată pe cineva spălând treptele pasajului Latin din Bucureşti, de exemplu. Poate că se întâmplă, dar mult mai rar decât la Sibiu.

Chestiile astea nu sunt nişte mari realizări prin afară. Ţin minte că în Liverpool centrul arăta jalnic pe la 21:00, după ce se retrăgeau spre pub-uri englezii. Atunci intrau nişte maşini mici de curăţenie care spălau şi aspirau fiecare stradă pietonală, seară de seară, astfel încât dimineaţa totul să fie lună.

De fapt, ăsta e secretul curăţeniei, să spele cineva străzile, să golească cineva coşurile de gunoi. Nu-i vreo mare filosofie, şi cu toate astea parcă nu vrem să înţelegem. 

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu